Hoe kom ik aan een schadeformulier?

Hoe kom ik aan een schadeformulier?

Meestal krijg je een papieren schadeformulier bij het afsluiten van een autoverzekering, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je deze niet meer hebt of niet kunt vinden. Je kunt een nieuw Europees schadeformulier aanvragen bij je tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij.

Hoe vul je een aanrijdingsformulier in?

Noteer alle gegevens van uzelf en van de tegenpartij: naam en voornaam, adres en telefoonnummer(s), geboortedatum. Schrijf leesbaar, gebruik hoofdletters en vermijd doorhalingen. Gebruik een balpen, geen potlood, en leg uw formulier op een gladde en harde ondergrond, zodat uw geschrift niet nodeloos vervormd wordt.

Wat invullen bij ongeval?

Hoe het aanrijdingsformulier correct invullen? 5 tips

  • Noteer zo snel mogelijk alle gegevens van de getuigen, dus naam, voornaam en het volledige adres (rubriek 5).
  • Noteer alle details van het ongeval en maak een situatieschets (zie tekening).
  • Laat de tegenpartij zijn gegevens invullen en kijk alles goed na.

Kun je een schadeformulier online invullen?

Het invullen van een schadeformulier kan via de website mobielschademelden.nl of door middel van een app voor de smartphone. De mogelijkheid dit op papier te doen is per 2014 bij een aantal verzekeraars vervallen. Gelukkig zijn er nog tal van verzekeraars die wel papieren formulieren accepteren.

Waar kan ik een schadeformulier krijgen?

Het schadeformulier ligt als het goed is in het dashboardkastje van uw auto. Als dat niet het geval is, kunt u daar beter alsnog voor zorgen. Het niet bij de hand hebben van het schadeformulier bij een ongeval kan problematisch zijn.

Wat te doen als je geen schadeformulier hebt?

Wat als er geen schadeformulier is ingevuld? Zonder een schademelding kunnen verzekeraars de schade niet in behandeling nemen. De verzekeraar heeft informatie nodig om in te kunnen schatten wie verantwoordelijk is voor de schade. Als er niet gelijk een schadeformulier ingevuld is, moet het dus later nog.

Hoe vul je achterkant schadeformulier in?

De achterzijde vult u zonder de tegenpartij in. Dat hoeft u dus niet samen met de tegenpartij door te nemen. Op de achterzijde van het schadeformulier worden onder andere vragen gesteld over met welke snelheid u reed en er wordt bijvoorbeeld gevraagd of u ook een rechtsbijstandsverzekering heeft.

Waar moet ik mijn aanrijdingsformulier?

Het aanrijdingsformulier heeft een voor- en achterzijde. Beide partijen moeten de voorzijde invullen en ondertekenen (tenzij ze het niet eens zijn). Iedere bestuurder bewaart een exemplaar: het origineel of het doorgedrukte exemplaar, dat is om het even. De achterzijde kunt u thuis rustig verder invullen.

Wat moet je doen bij een verkeersongeval?

Wat te doen?

  1. Verplaats nooit een gewonde, behalve als de auto in brand staat of dreigt te ontploffen.
  2. Bel het noodnummer 112 als de letsels ernstig zijn. Dan krijgt u dringende bijstand van de medische hulpdiensten.
  3. Noteer naam, adres en telefoonnummer van de gewonden op uw aanrijdingsformulier.

Hoe snel schadeformulier invullen?

Heb je autoschade? Vul deze dan wel zo snel mogelijk op en stuur dit naar je autoverzekering. Autoschade moet je namelijk zo snel mogelijk bij je autoverzekering melden. Het liefste binnen 24 uur.

Hoe vul je de achterkant van een schadeformulier in?

Hoe vul je het schadeformulier in?

Als u een aanrijding heeft gehad waarbij een andere partij betrokken is geweest, dan dient er altijd een schadeformulier ingevuld te worden door beide partijen. Het schadeformulier bestaat uit een toelichting, een origineel schadeformulier en een doordruk van dit formulier.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven