Wat moet er in een verkoopovereenkomst huis staan?

Wat moet er in een verkoopovereenkomst huis staan?

Verkoopovereenkomst of compromis: wat moet er in staan?

  • De namen en gegevens van alle betrokken partijen.
  • Een beschrijving van het pand in kwestie.
  • De exacte verkoopprijs van het pand.
  • De datum en tijdstip van de eigendomsoverdracht.
  • De huidige gebruiksmodaliteiten van het huis.
  • Informatie over de te overleggen attesten.

Hoe maak ik een verkoopovereenkomst?

Wat staat er in een koopovereenkomst?

  1. je gegevens.
  2. de gegevens van de koper.
  3. een omschrijving van de verkochte goederen.
  4. de koopprijs.
  5. een eigendomsvoorbehoud.
  6. eventueel de termijn waarbinnen de koper moet betalen.
  7. eventueel de termijn waarbinnen je moet leveren.

Hoe ziet een compromis eruit?

Een compromis is definitief Soms wordt een compromis omschreven als ‘een voorlopige verkoopakte’ of een ‘verkoopbelofte’. Deze termen is misleidend: een compromis dat bovenstaande gegevens bevat en door beide partijen ondertekend wordt, is bindend – zelfs als je nadien nog een hoger bod krijgt.

Is een verkoopovereenkomst bindend?

De verkoopovereenkomst is bindend en geldt dus als garantie voor alle betrokkenen. De koper krijgt de garantie dat zijn of haar bod aanvaard is en dat het onroerend goed op termijn voor het afgesproken bedrag voor hem of haar is. De verkoper heeft een garantie dat hij of zij het overeengekomen geldbedrag zal krijgen.

Wat moet er in een Aankoopbelofte staan?

De koopbelofte, of ook wel eens aankoopbelofte genoemd, wordt altijd door de verkoper voor de kandidaat-koper opgesteld. Via een koopbelofte belooft de koper tegen het opgeven bod, en tegen de eventueel vermelde voorwaarden, aan de verkoper het huis aan te kopen. De verkoper is niet gebonden tot een verkoop.

Wat moet er in een onderhandse akte staan?

Een onderhandse akte kan iedere overeenkomst/akte zijn die niet verplicht door een notaris moet worden ondertekend en verschilt daarom van een notariële akte….Voorbeelden van onderhandse akten zijn:

  • Een geldleningsovereenkomst;
  • Een vaststellingsovereenkomst;
  • Een koopovereenkomst;
  • Etc.

Wie kiest de notaris bij verkoop?

Dit betekent onder andere dat de koper de notariskosten betaalt. Meestal spreken de koper en de verkoper af dat de koper daarom ook de notaris mag uitkiezen.

Welke notaris stelt compromis op?

Compromis tekenen bij de notaris Het compromis wordt getekend bij de notaris van de verkoper, de verkoopovereenkomst bij de notaris van de koper.

Wat is een compromis bij verkoop?

Als een koper een bod doet op een huis en de verkoper aanvaardt dat bod, dan is er een akkoord tussen de twee partijen en is de verkoop gesloten. Vanaf dat moment kun je niet meer terug. Als bewijs voor de verkoop wordt er een document opgemaakt: het compromis.

Wat is belangrijk bij een compromis?

Het is gebruikelijk dat er bij de ondertekening van het compromis een voorschot betaald wordt door de koper. Dat bedrag varieert meestal tussen de 5%-10% van de aankoopprijs. Om achteraf eventuele problemen te vermijden, stort je dat bedrag het best op de rekening van de notaris.

Is voorlopige koopakte bindend?

Het koopcontract is bindend, zowel voor jou als voor de verkoper. Wel heb je als particuliere koper drie dagen bedenktijd. Dit houdt in dat je binnen deze drie dagen van de koop af kunt zien, zonder financiële gevolgen.

Is een compromis verplicht?

Is een ondertekende compromis verplicht? Het ondertekenen van een onderhandse verkoopovereenkomst of compromis is niet verplicht. De verkoop komt in principe tot stand doordat er een akkoord is over het goed, de prijs en de identiteit van de partijen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven