Hoe sla ik mijn winterbanden op?

Hoe sla ik mijn winterbanden op?

Winterbanden of zomerbanden bewaren

  • Heb je zomer- of winterbanden met een velg, dan bewaar je deze best horizontaal, bij voorkeur op een bandenrek.
  • Banden bewaar je best in een droge en niet te warme ruimte met weinig natuurlijk licht.
  • De wettelijke minimumprofieldiepte is 1,6 mm.

Wat kost het opslaan van banden?

Wat kost bandenopslag De opslag van je banden kost bij ons € 38,- voor 4 banden voor een heel seizoen. De kosten voor het opslaan voor je banden op velgen zijn hetzelfde. Je slaat je banden dus op voor een periode van 6 maanden, met een uitloop naar 9 maanden.

Kun je banden buiten opslaan?

Al sinds jaar en dag wordt aangeraden banden niet buiten op te slaan. Toch zijn er veel mensen die dit doen, bijvoorbeeld omdat ze binnen ruimtegebrek hebben of omdat ze denken dat buitenopslag geen kwaad kan. Banden buiten bewaren resulteert namelijk aantoonbaar in snellere slijtage.

Hoe berg je autobanden op?

Als u uw gemonteerde banden (band met velg) opslaat, is het raadzaam om ze ofwel op elkaar te stapelen of op te hangen, maar niet verticaal naast elkaar te plaatsen. Als u uw gedemonteerde banden (band zonder velg) opslaat, is het raadzaam om ze verticaal naast elkaar op te slaan en niet te stapelen of op te hangen.

Wat kost banden wisselen en opslaan?

Voor het opslaan van uw banden in ons bandenhotel berekenen wij € 25,00 per seizoen, per 4 banden. Wij gaan ervan uit dat u twee keer per jaar uw banden om komt wisselen. Van zomer- naar winterbanden en andersom. De kosten bedragen dus € 50,00 per jaar voor de opslag.

Wat kost het om een auto uit te lijnen?

Een auto uitlijnen kan al vanaf € 65. Het is verstandig om hiervoor te kiezen wanneer u merkt dat de auto niet meer uit zichzelf rechtdoor rijdt of wanneer er een botsing geweest is tussen een van de wielen en een hard obstakel zoals een stoeprand.

Hoe banden met velg opslaan?

Leg uw banden niet op de grond, maar bij voorkeur op een bandenstelling. Bewaar ze in een koele, droge en schone ruimte. Houd ze verwijderd van verwarmings- of warmwaterleidingen. Als uw banden nog op velgen zitten, kunt u ze horizontaal met de zijkanten op elkaar leggen.

Hoe oud mag een band zijn in Duitsland?

Overigens wordt met name in Oostenrijk wél een minimale winterbanden profieldiepte van 4 mm gehanteerd als eis. In Duitsland is dat een advies. Maar er is géén sprake van een bepaalde houdbaarheidsdatum voor (winter)banden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven