Doet tanden bleken pijn?

Doet tanden bleken pijn?

Kunnen pijnlijke tanden worden gebleekt Het bleken van gevoelige tanden wordt niet altijd aangeraden. Uw tanden en zelfs het tandvlees kunnen na het bleken namelijk een aantal dagen heel gevoelig zijn. Deze extra gevoeligheid ontstaat vooral als uw tanden worden gebleekt met waterstofperoxide of carbamideperoxide.

Hoe lang duurt pijn na tanden bleken?

In zeer incidentele gevallen kunnen er wat pijnklachten optreden tijdens of na de behandeling. Deze zijn binnen 24 uur na het tanden bleken verdwenen en eenvoudig te verhelpen met aspirine.

Hoe kun je thuis je tanden bleken?

Een mengsel van zout en citroensap is een goed alternatief voor baking soda. Het zout haalt tandsteen en andere vervelende vlekken weg, en het citroensap zal de tanden witter maken. Een extra tip van tandartsen: wacht na het eten minimaal een half uur met tandenpoetsen.

Is thuis tanden bleken veilig?

U kunt uw tanden laten bleken door uw tandarts, maar tegenwoordig zijn er ook whitening producten voor thuisgebruik die uw tanden en tandvlees niet beschadigen en uw tanden een mooie tint bezorgen. Kies bijvoorbeeld voor een effectieve whitening tandpasta.

Wat helpt tegen tandpijn na bleken?

Lees snel verder hoe je geen gevoelige tanden krijgt (na bleken).

  • Poets je tanden twee keer per dag.
  • Zachtjes tanden poetsen.
  • Onder de goede hoek poetsen.
  • Tandplak verwijderen.
  • Kies een goede tandenborstel.
  • Poets je tong schoon.
  • Een goede tandpasta om gevoelige tanden na bleken te voorkomen.

Hoe lang tanden bleken thuis?

Daarom wordt deze methode ook wel ’thuisbleken’genoemd. De tandarts geeft aan hoe lang je de bleeklepel met de gel (meestal ’s nachts) moet dragen voor het gewenste resultaat. Afhankelijk van de verkleuring zie je na enkele dagen of weken effect. Uiteindelijk duurt de behandeling twee tot drie weken.

Wat helpt tegen pijn na tanden bleken?

Hoe lang geen kleurstoffen na tanden bleken?

Om het gewenste resultaat niet in de weg te staan, is het belangrijk dat je 48 uur na de behandeling alleen maar wit eten en drinken nuttigt. Let hierbij erop dat je absoluut geen producten nuttigt die kleurstoffen bevatten.

Hoe kun je je tanden witter maken?

Tips voor witte tanden

  1. Goed poetsen. De nummer 1 tip voor witte tanden is en blijft: goed poetsen!
  2. Stop met roken.
  3. Let op koffie en wijn!
  4. Bezoek tandarts en mondhygiënist regelmatig.
  5. Drink water na iedere maaltijd.
  6. Optisch wittere tanden.
  7. Tanden bleken bij de tandarts.

Hoe beste tanden bleken?

Tanden laten bleken bij de tandarts is de meest effectieve methode om de tanden witter te maken. Alleen bij tandartsen (zoals bij ons) mag u uw tanden laten bleken met 6% waterstofperoxide. Bleken met waterstofperoxide is de enige effectieve methode om uw tanden echt witter te maken.

Hoe vaak tanden thuis bleken?

Hoewel je veilig je tanden kunt bleken met de bleeksets en in principe elke dag je tanden kunt bleken, is het toch beter dit (iets) minder te doen. Je kunt het het beste maximaal 4-5 keer per week doen. Hiermee kun je dus zo’n 3-4 weken achter elkaar je gebit kunt bleken.

Welke Tandenbleekset werkt echt?

Elke set zorgt er voor dat je tanden witter worden, maar met de tandenbleekset van SmileWhite zie je echt het meeste resultaat voor de beste prijs. Het is dan ook niet voor niets dat de set door veel redacties van magazines is uitgeroepen tot de beste en meest betrouwbare tandenbleekset van Nederland en daarbuiten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven