Welke nestkastjes in de tuin?

Welke nestkastjes in de tuin?

Deze zogeheten holenbroeders kunnen gebruik maken van nestkasten. Dus als u in een bosrijke omgeving woont kunt u verschillende nestkasten ophangen: kasten geschikt voor mezen, winterkoninkjes, boomkruiper, boomklevers, de bonte vliegenvanger, de grote bonte specht en de bosuil.

Hoe groot moet een Mezenkastje zijn?

De nestkast breedte * diepte is 120 bij 120 mm, omdat er tot 14 mezen moeten passen. Groter mag altijd. Rechthoekig kan ook (110 * 134 mm).

Wat is een goed nestkastje?

Kies een nestkast op basis van de vogels die je in je tuin hebt. Elke vogel heeft een bepaalde voorkeur voor een invliegopening. Als je veel pimpelmezen in de tuin hebt, kies dan voor 28 mm. Koolmezen hebben liever 32 mm als invliegopening.

Wat zijn de maten van een vogelhuisje?

De invliegopening van de koolmeesnestkast is rond met een diameter van 3.2cm. De maten zijn buitenmaten uitgaande van een wanddikte van +/- 2cm. De invliegopening van de Spreeuwennestkast is rond met een diameter van 4.5cm. De maten zijn buitenmaten uitgaande van een wanddikte van +/- 2cm.

Waar moet een Mezenkastje hangen?

Nestkasten ophangen

  • Hang de nestkast op een rustige plek op, zodat de vogels zich veilig voelen en naar binnen durven.
  • Niet in de volle zon, dus liever niet op het zuiden.
  • Beschut tegen de wind.
  • Een vrije en veilige aanvliegroute is belangrijk.
  • Uit de buurt van katten.

Hoe groot is een pimpelmees?

Volwassen pimpelmezen zijn circa 11 tot 12 centimeter groot met een spanwijdte van 17-20 centimeter en een gewicht van ongeveer 12-15 gram, dit is kleiner dan de koolmees.

Welke uilenkast?

De broedplaats in kwestie hangt af van de uil zelf, hierdoor heeft elke soort uil ook een andere uilenkast nodig. Zo is de uilenkast van de bosuil bevestigd aan een beschutte boom. Voor een kerkuil is een rustige plek belangrijker, hierbij kunt u denken aan een zolder of de nok van een schuur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven