Hoe ziet trombose arm eruit?

Hoe ziet trombose arm eruit?

De symptomen van een trombose arm lijken erg op de klachten van een trombosebeen: het bloed kan niet wegstromen, waarna het ledemaat kan opzetten en pijnlijk is en de huid strak trekt. De huid kan rood tot blauwachtig verkleuren, maar kan ook wit worden en koud aanvoelen.

Wat te doen aan trombose arm?

Wanneer een bloedstolsel een ader in uw arm afsluit, heeft u een trombose arm. Omdat het bloed niet meer weg kan stromen, zwelt het arm op. Een trombose arm kan leiden tot een levensgevaarlijke longembolie, daarom is het belangrijk om bij klachten van een trombose arm direct contact op te nemen met de huisarts.

Wat zijn de kenmerken van trombose?

Signalen van een trombosebeen

  • Been dat opeens opzwelt.
  • Zwaar gevoel of pijn in het been.
  • Witte, rode of blauwe verkleuring van het been.
  • Strakgespannen huid: rood en glanzend, met zichtbare aderen.
  • Lichte verhoging.
  • Veel pijn in het been en/of bij het lopen.
  • Gevoel van zweepslag in de kuit.

Wat is Trombosearm?

Bij een trombosearm ontstaat er een bloedstolsel in de diepliggende aderen van uw arm. Die aderen voeren het bloed vanuit de hand, via de onderarm, bovenarm en oksel terug naar uw hart. Uw hart pompt dit bloed vervolgens weer naar de longen.

Hoe begint trombose arm?

Een trombose arm ontstaat als een bloedstolsel een bloedvat in het arm afsluit. Het is belangrijk om bij klachten meteen de huisarts te bellen. Een trombose arm kan namelijk leiden tot een (levensgevaarlijke) longembolie. Soms krijgt iemand een armtrombose zonder duidelijke symptomen, maar vaak ook wel.

Hoe begint trombose?

Trombose ontstaat als het systeem van stolling en antistolling uit balans is. In ons bloed zitten stoffen die zorgen voor stolling: als we een wondje hebben maakt het lichaam snel een stolsel aan zodat het bloeden stopt. Op dat moment stopt ook de stolling en wordt een overtollig stolsel weer afgebroken.

Is trombose arm gevaarlijk?

Is trombosebeen spoed?

Hebt u een bloedstolsel in uw been (trombosebeen) of in uw longen (longembolie), dan komt u op de Spoedeisende Hulp. Er wordt gestart met bloedverdunnende medicijnen. Bij een longembolie is een ziekenhuisopname nodig van ongeveer vier dagen om u de juiste injecties te kunnen geven.

Hoe voelt een bloedklonter in arm?

Als een bloedstolsel een ader in het been of de arm afsluit, kan het bloed niet meer weg. Het gevolg is dat het been of de arm opzwelt, de huid strak en glanzend is, warm aanvoelt en rood-paars van kleur kan zijn. Daarnaast kan het bewegen pijnlijk of vermoeiend zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven