Wat is een redelijke vergoeding bij ontslag?

Wat is een redelijke vergoeding bij ontslag?

De gemiddelde ontslagvergoeding die werkgevers bij ontslag met wederzijds goedvinden betalen, is ongeveer € 12.000. De transitievergoeding is het belangrijkste uitgangspunt bij het bepalen van deze vergoeding, maar ook andere afspraken komen regelmatig voor.

Kan mijn werkgever mij uitkopen?

Bij ontslag krijgt u een financiële vergoeding van uw werkgever. Dit heet de transitievergoeding. Voorwaarde is dat het initiatief om het dienstverband te beëindigen of niet voort te zetten bij uw werkgever ligt.

Waaruit bestaat een ontslagvergoeding?

De transitievergoeding bedraagt 1/6 bruto all-in maandsalaris per gewerkt halfjaar over de eerste 10 jaar van het dienstverband van je werknemer. Na 10 jaar wordt de transitievergoeding opgehoogd naar 1/4 maandsalaris per gewerkt halfjaar tot een maximum van € 84.000 (2020), of (als dit hoger is) een jaarsalaris.

Wat is een redelijke transitie vergoeding?

De transitievergoeding bij ontslag bedraagt een derde maandsalaris per gewerkt jaar. Bijvoorbeeld bij een dienstverband van 9 jaar, ontvangt u 9 * 1/3 = 3 maandsalarissen bij ontslag. Bij een dienstverband van 18 jaar, ontvangt u 18 * 1/3 = 6 maandsalarissen bij ontslag.

Hoeveel vergoeding bij vaststellingsovereenkomst?

De transitievergoeding bedraagt in de basis 1/6 maandelijks rekenloon per half jaar dat het dienstverband duurt. De transitievergoeding is in 2020 gemaximeerd op € 81.000,- bruto, of een jaarsalaris als dat meer is.

Hoeveel bedraagt de ontslagvergoeding?

Berekening ontslagvergoeding bij bedienden De arbeidsovereenkomstenwet stelt dat de opzegvergoeding gelijk is aan het loon dat overeenstemt met de duur van de opzegtermijn, of met het resterende gedeelte van die termijn.

Hoeveel geld krijg je als je ontslagen wordt?

De transitievergoeding bedraagt grofweg 1/3 maandsalaris per dienstjaar. Als een ontslag plaatsvindt als gevolg van een combinatie van verschillende onvoldragen ontslaggronden, kan de vergoeding vermenigvuldigd worden met een factor 1,5. …

Heb ik recht op transitievergoeding 2021?

De transitievergoeding is in 2021 gelijk aan één derde van het loon per maand per gewerkt jaar en een evenredig deel daarvan voor een periode dat de arbeidsovereenkomst korter dan een jaar heeft geduurd.

Wat krijg je mee bij ontslag 2021?

De hoogte van de transitievergoeding die uw werkgever betaalt bij ontslag wordt bepaald op basis van 2 onderdelen: uw maandsalaris en de duur van het dienstverband. De vergoeding is maximaal € 84.000 bruto. Of, als uw jaarsalaris hoger is dan € 84.000, maximaal 1 bruto jaarsalaris.

Hoeveel geld bij vaststellingsovereenkomst?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven