Hoe weet je of een webshop betrouwbaar is?

Hoe weet je of een webshop betrouwbaar is?

Controleer of de webshop is aangesloten bij keurmerken zoals Thuiswinkel Waarborg. Als dat zo is, dan weet je zeker dat je er betrouwbaar kan winkelen. Je checkt dit door naar het logo van een keurmerk te zoeken. Controleer daarom op www.thuiswinkel.org of de webshop echt is aangesloten op het keurmerk.

Is Thuiswinkel Waarborg betrouwbaar?

Thuiswinkel Waarborg: veilig online shoppen Thuiswinkel Waarborg staat voor veilig en betrouwbaar online shoppen, dus onze leden moeten zich aan wet- en regelgeving houden. Daarom doorlopen onze leden een (streng) certificeringstraject en worden ze elk jaar gehercertificeerd.

Welke keurmerken scoren het beste op milieu?

#1 Europees Keurmerk voor Biologisch (…) Producten als vlees, ei, groenten & fruit, wijn, koffie, thee én chocolade kunnen dit keurmerk krijgen. Op Milieu Centraal worden alle keurmerken getoetst. Dit keurmerk houdt goed rekening met het milieu, controleren vaak en vinden transparantie van producten belangrijk.

Hoe weet je of een bron betrouwbaar is?

Een betrouwbare bron moet objectief zijn. Een reclametekst zal je over het algemeen eenzijdige informatie geven om het product in een goed daglicht te stellen. Is de bron actueel? Kijk wanneer de tekst geschreven is en of (en zo ja wanneer) die is bijgewerkt.

Is Falant NL betrouwbaar?

De gemiddelde reviewscore voor falant.nl is een 3.8. Deze score is een gemiddelde van reviews op 3.8 (trustpilot).

Hoe weet ik of een bedrijf te vertrouwen is?

Controleer of het bedrijf effectief bestaat bij de officiële instanties. Ga na of het bedrijf waarmee u te maken heeft, is opgenomen in de publicaties van de officiële bronnen zoals het Belgisch Staatsblad, de Kruispuntbank van Ondernemingen of zelfs via het Creditsafe platform.

Is een webshop keurmerk verplicht?

Een keurmerk is niet verplicht. Let er wel op dat je dan op een andere manier het vertrouwen van je klanten vergroot door: te voldoen aan alle criteria van de Wet Koop op afstand (dit is vanzelfsprekend verplicht voor alle webshops)

Hoe herken je een valse webshop?

Tips om nepwebshops te herkennen

  1. Kijk goed naar de url.
  2. Check of de naam van de webshop klopt met de artikelen die erop aangeboden worden.
  3. Bij veel nepshops ontbreekt de beveiligde verbinding, aangezien dit iets is waar zij voor moeten betalen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven