Inhoudsopgave
Hoe maak je een bronnenlijst PWS?
Bij verwijzingen > bibliografie kun je Word de opdracht geven om een bibliografie toe te voegen. Word zet dan al jouw toegevoegde bronnen op alfabetische volgorde en volgens APA richtlijnen bij elkaar in een bibliografie. Schrijf in je eigen woorden. Het moet jouw eigen werkstuk zijn.
Hoe verwerk je bronnen?
Drie manieren om bronnen te verwerken Je kunt op drie manieren bronnen verwerken in je tekst: – Citeren plus verwijzing naar de bron; – Parafraseren plus verwijzing naar de bron; – Verwijzing naar de bron zonder citaat of parafrase.
Hoe maak je een literatuurlijst?
Je begint altijd met de achternaam van de auteur gevolgd door een komma en hierna de voorletters van de voornamen van de auteur. Als een bron meerdere auteurs heeft, gebruik je een komma tussen de auteurs. Voor de laatste auteur gebruik je een ampersand (&). De laatste auteur eindigt met een punt.
Waarom moet je een bronvermelding maken?
De bronvermelding dient een aantal doelen: Je geeft hiermee auteurs van bronnen erkenning voor hun werk. Je geeft de lezer van je scriptie de kans om de bron op te zoeken. Je voorkomt plagiaat.
Waarom gebruik je bronnen?
Waarom bronnen vermelden De reden hiervoor is dat je moet laten zien waar je je informatie vandaan hebt en op die manier bewijs je dat je niet alles zelf verzonnen hebt. Dit komt de betrouwbaarheid van je werkstuk ten goede. Veel informatie die je gebruikt, is door andere mensen ontdekt of in een artikel opgeschreven.
Hoe onderbouw je een bron?
Zodra je een bron wilt gebruiken in je scriptie, moet je een keuze maken tussen citeren of parafraseren. Hierna geef je aan waar de lezer de bron kan terugvinden. Dat is pas de daadwerkelijke bronvermelding. Vaak bestaat deze uit een korte verwijzing in de tekst en een volledige verwijzing in de literatuurlijst.
Hoe verwerk je informatie?
Algemeen zijn er drie verschillende manieren om informatie in een eigen tekst over te nemen: citeren (letterlijk overnemen, met de precieze bronvermelding erbij) parafraseren (niet-letterlijk overnemen, maar herschrijven in eigen woorden, óók met bronvermelding) plagiëren (letterlijk overnemen zonder bronvermelding)
Wat is de bron van een artikel?
Wat is een bron? Al het werk van andere mensen dat je gebruikt om je scriptie mee te schrijven, valt onder de categorie “bronnen”. Een bron kan bijvoorbeeld een artikel in de krant zijn waaruit je achtergrondinformatie haalt voor in je scriptie.