Inhoudsopgave
Wat dekt een hospitalisatieverzekering DKV?
Terugbetaling van medische kosten voor en na een hospitalisatie. Terugbetaling van medische kosten van een zware ziekte, tijdens of zonder een hospitalisatie. Vrije keuze van arts en ziekenhuis. Bijstand in het buitenland en repatriëring in het geval van gezondheidsproblemen.
Welke hospitalisatieverzekering bij zwangerschap?
Tijdig verzekeren Als u al zwanger bent op het moment dat u de hospitalisatieverzekering onderschrijft, dan worden de kosten voor deze zwangerschap, de bevalling en eventuele complicaties niet vergoed. Neem dus tijdig een hospitalisatieverzekering als u aan kinderen denkt.
Wat dekt hospitalisatieverzekering niet?
Het ene contract is het andere niet Sommige hospitalisatieverzekeringen gaan nog veel verder en dekken een heel pakket van andere kosten. Denk aan de verblijfskosten van een ouder op de kamer van een kind (rooming-in), geneesmiddelen die uw mutualiteit niet terugbetaalt of alternatieve behandelingen.
Hoe werkt DKV?
Hoe werkt dit? Bij een opname overhandig je je DKV Medi-Card® aan het onthaal. Wij betalen de factuur rechtstreeks aan het ziekenhuis. Je geeft simpelweg je DKV Medi-Card® of je Medi-Card® Assurpharma aan je apotheker en die stuurt je apothekersattesten – ook BVAC-attesten genoemd – naar ons door.
Welke kosten dekt DKV?
DKV Hospi Select dekt de medische kosten (consultatie bij de gynaecoloog, kine, enz.) tot 30 dagen voor en 120 dagen na opname. Voor DKV Hospi Flexi worden je medische kosten tot 30 dagen vóór en 90 dagen ná opname vergoed. Bij DKV Medi Pack worden medische kosten het hele jaar door aan 80% terugbetaald.
Wat valt er onder hospitalisatieverzekering?
Een hospitalisatieverzekering is een aanvullende verzekering die jou en je gezin beschermt tegen de kosten van een (onverwachte) ziekenhuisopname. Dat kan gaan om daghospitalisatie of langdurige opname. Hoe dan ook voorkom je met een hospitalisatieverzekering onaangename financiële verrassingen achteraf.
Welke verzekering afsluiten bij zwangerschap?
Verloskundige zorg zit in het basispakket van je zorgverzekering. Denk hierbij aan afspraken bij de verloskundige tijdens je zwangerschap, verloskundige hulp bij de bevalling en kraamzorg.
Wat is een goede zorgverzekering als je zwanger bent?
Je bent volgens de wet verplicht om een basispakket van je zorgverzekering te hebben. Veel kosten rondom je zwangerschap worden vergoed vanuit deze basisverzekering. Voor een aantal kosten moet je nog een eigen risico of eigen bijdrage betalen. Een aanvullende verzekering kan deze kosten vergoeden.
Wat dekt een hospitalisatie verzekering?
Een hospitalisatieverzekering biedt je een ruime bescherming voor medische kosten bij ziekenhuisopname door ziekte, ongeval of bevalling. Ze biedt je een terugbetaling van je kosten van de opname én van de voorafgaande zorg en nabehandeling.
Kan hospitalisatieverzekering geweigerd worden?
Wanneer jij je aansluit bij een hospitalisatieverzekering ga je een vragenlijst moeten invullen. Niet iedereen zal een hospitalisatieverzekering kunnen afsluiten. Mensen die te oud zijn of ernstig ziek zijn kunnen geweigerd worden voor de hospitalisatieverzekering aan de hand van de ingevulde vragenlijst.
Hoe kosten indienen bij DKV?
Je kunt je onkosten indienen via de DKV App, My DKV of per post. We stellen voor dat je je kosten een keer per maand indient. De wettelijk voorgeschreven maximumtermijn bedraagt 3 jaar. Gelieve steeds je polisnummer en/of het nummer van je Medi-Card® te vermelden.
Wat dekt ambulante kosten?
Een verzekering Ambulante Kosten dekt de behandelingen die niet gepaard gaan met een hospitalisatie (medische en paramedische raadplegingen, geneesmiddelen, brillen, lenzen, enz.) maar die toch een stevige impact op je begroting kunnen hebben.