Waar dient aldactone voor?

Waar dient aldactone voor?

Aldactone is een kaliumsparend diureticum, dat de urineproductie verhoogt. Aldactone is aangewezen bij te hoge bloeddruk (hypertensie), vochtopstapeling (oedeem) en de aanwezigheid van abnormale hoeveelheden vocht in de buik (ascites), als gevolg van hartzwakte, levercirrose en abnormale nierwerking.

Wat voor medicijn spironolacton?

Spironolacton is een kaliumsparend plasmiddel. Het gaat de werking van aldosteron tegen. Aldosteron is een lichaamseigen stof die door de bijnieren wordt gemaakt. Het drijft natrium uit en houdt kalium vast in het lichaam.

Hoe lang werkt spironolacton?

Kinetische gegevens

Resorptie ca. 70%; bevorderd door inname met voedsel (klinische relevantie onbekend).
T max 2,6 uur (spironolacton), 3,2 uur (7α-thiomethylspironolacton), 4,3 uur (canrenon).
Eiwitbinding > 90% (spironolacton, canrenon).

Wat zit er in spironolacton?

Welke stoffen zitten er in dit geneesmiddel? – De werkzame stof in dit geneesmiddel is Spironolacton. – De andere stoffen in dit geneesmiddel zijn calciumwaterstoffosfaat lactose monohydraat, magnesiumstearaat, maïszetmeel, pepermuntolie, polyvinylpyrrolidon, silicium dioxide, talk.

Wat doet hydrochloorthiazide?

Hydrochloorthiazide vermindert de hoeveelheid calcium in de urine. Hierdoor zullen nierstenen met calcium minder snel ontstaan. Artsen schrijven het voor aan mensen die hier vaak last van hebben. Het ontstaan van een nieuwe steen wordt zo voorkomen.

Hoe Pantomed gebruiken?

Neem de tabletten 1 uur vóór een maaltijd in, zonder te kauwen of te breken, en slik ze met wat water in hun geheel door. Voor de behandeling van klachten (bv. brandend maagzuur, zure oprispingen, pijn bij het slikken) die samengaan met slokdarmlijden De gebruikelijke dosis is één tablet per dag.

Is spironolacton een ACE remmer?

Spironolacton, toegevoegd aan de standaardbehandeling met een ACE-remmer en een lisdiureticum, geeft bij patiënten met ernstig hartfalen, naast symptomatische verbetering, een extra vermindering van het absolute risico van 11% in mortaliteit en van 27% in het aantal ziekenhuisopnamen ten gevolge van een cardiale …

Wat kost spironolacton?

€ 0,29 exclusief afleverkosten. Afleverkosten zijn de kosten die uw apotheker hanteert voor het leveren van het geneesmiddel.

Hoe lang duurt het voor pantoprazol werkt?

Pantoprazol remt de aanmaak van maagzuur. Doordat er minder zuur in de maag komt, kan het maagslijmvlies genezen. U merkt binnen enkele dagen dat u minder last heeft van uw maag. Het kan echter 4 tot 8 weken duren voor een zweer is genezen.

Wat is de beste tijd om een plaspil in te nemen?

Slik hydrochloorthiazide niet later in dan 16.00 uur. Anders moet u ’s nachts vaak opstaan om te plassen. Ga naar uw arts als u last krijgt van spierkramp of spierzwakte, hartkloppingen en als u vaak moe bent.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven