Wat doet de stichting mee?

Wat doet de stichting mee?

MEE zet zich in voor mensen met een beperking en hun naasten, op alle levensgebieden en in alle levensfasen, zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving. Dit doen we met: cliëntondersteuning. trainingen.

Wat is mee voor organisatie?

MEE is kennispartner voor overheid en andere organisaties op het gebied van leven met een beperking. Dit doen wij door middel van signaleren en adviseren. En door het initiëren van en het deelnemen aan innovatieve projecten, gericht op participatie van mensen met een beperking.

Wat voor organisatie is Stichting MEE?

Ook voor mensen met een beperking. Dáár geloven we in. MEE NL is de coöperatieve vereniging van 20 regionale MEE-organisaties. Samen zetten we ons in voor een inclusieve samenleving.

Wat betekent de afkorting mee?

Ondersteuningsorganisatie voor mensen met een beperking (mensen met een lichamelijke handicap of chronische aandoening, een verstandelijke handicap en autisme). Biedt informatie, advies en ondersteuning bij leven met een beperking en is gericht op integratie in de samenleving van mensen met een handicap.

Wat doet een consulent van MEE?

Consulenten van MEE ondersteunen mensen met een beperking of chronische ziekte. Het uitgangspunt is ‘Gewoon meedoen’, ook als u of uw kind een beperking of chronische ziekte heeft. Zij kennen de mogelijkheden en weten waar u tegenaan loopt. Of het nu gaat om opvoeding, werk, wonen, geldzaken of regelgeving.

Wat bedoelt mee met Clientondersteuning?

Een cliëntondersteuner helpt u om bewuste keuzes te maken over uw zorg. Een cliëntondersteuner staat naast u, denkt mee en betrekt waar mogelijk uw sociale netwerk bij het zoeken naar oplossingen. Bijvoorbeeld uw familie, mantelzorgers en vrijwilligers. Een cliëntondersteuner kent het zorgaanbod in uw buurt.

Wie betaalt stichting mee?

Je betaalt niets voor onze cliëntondersteuning. Je hebt ook geen doorverwijzing of indicatie nodig. Vind de MEE-cliëntondersteuner in jouw buurt.

Wie betaald stichting mee?

Wat doet een onafhankelijk Cliëntondersteuner?

Onafhankelijk betekent dat de cliëntondersteuner naast u staat en samen met u bekijkt wat het beste is in uw situatie. Uw belang staat daarbij voorop. De cliëntondersteuner heeft geen belang bij een bepaalde zorgaanbieder. Ook neemt hij of zij geen beslissingen over de toekenning van zorg of bijvoorbeeld een uitkering.

Wat doet een onafhankelijk Clientondersteuner?

Wat bedoelt mee met cliëntondersteuning?

Hoe word ik Cliëntondersteuner?

De opleiding Cliëntondersteuning is een post HBO-opleiding waarin de combinatie van leren en werken centraal staat. Je krijgt de kans om je te specialiseren in de doelgroep die bij jou past: maatschappelijke ondersteuning, jeugdhulp, langdurige zorg of GGZ.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven