Inhoudsopgave
Wat is Crisisbegeleiding?
Bij een crisisbegeleiding heeft het gezin snel en voor een korte periode gesprekken met een begeleider bij hen thuis of in de voorziening. Het doel van de begeleiding is om een dreigende breuk in de gezinssituatie te voorkomen als het samenleven heel erg moeilijk is.
Wat is crisisopvang jeugdzorg?
De crisisopvang is er voor kinderen of jongeren die om dringende redenen tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. Een reden kan bijvoorbeeld zijn dat de situatie thuis te bedreigend of zo verstoord is, dat het beter is dat ze tijdelijk ergens anders wonen. In de crisisopvang krijgt je kind krijgt een vaste begeleider.
Wat is Crisisjeugdhulp?
Bij crisisinterventie gaat de hulpverlener zo snel mogelijk ter plaatse, bij het gezin thuis of in een voorziening. Hij probeert de situatie te ontmijnen en de stress te verlagen. De jongere en zijn gezin worden maximaal een maand begeleid, bij hen thuis of op verplaatsing.
Wat is een crisisplaatsing?
Een crisisplaatsing houdt in dat een jeugdige (tijdelijk) ergens anders verblijft dan in zijn eigen (pleeg)gezin, bijvoorbeeld in een gezinshuis of residentiële instelling.
Wat doet de crisisdienst GGZ?
Bij een crisisdienst werkt een team van psychiaters, psychologen en psychiatrisch verpleegkundigen. U krijgt er direct hulp en behandeling. Als de crisissituatie voorbij is, kunt u weer naar huis en krijgt u zo nodig behandeling op afspraak. Soms wordt gekozen voor een verblijf met behandeling in de GGZ-instelling.
Wat doet crisishulp?
Wat? Crisishulp aan Huis (CAH) is bedoeld voor gezinnen die in een acute crisissituatie verkeren, waardoor een uithuisplaatsing van één of meerdere kinderen dreigt. De hulp is kortdurend en intensief, en gebeurt thuis (mobiel). Doel is het gezin samen te houden en de dreigende uithuisplaatsing te voorkomen.
Wat levert crisisopvang op?
Extra vergoeding pleegzorg Bijvoorbeeld als u extra kosten maakt bij crisisopvang of als u zorgt voor een kind met een handicap. U krijgt dan een extra vergoeding (toelage) vanaf het 3e pleegkind. De extra vergoeding is maximaal € 3,84 per dag in 2021.
Wat houd crisisdienst in?
Hulp van een crisisdienst Bij een crisisdienst werkt een team van psychiaters, psychologen en psychiatrisch verpleegkundigen. U krijgt er direct hulp en behandeling. Als de crisissituatie voorbij is, kunt u weer naar huis en krijgt u zo nodig behandeling op afspraak.
Wat is crisismeldpunt?
Het crisismeldpunt: geeft consult (o.a. de aanmelder ondersteunen, advies geven) schakelt crisisinterventie, crisisbegeleiding en/of crisisopvang in als de kinderen en jongeren, ouders en/of opvoedingsverantwoordelijken minimaal bereid zijn om hierover in gesprek te gaan.
Wat is een crisis huis?
We spreken van een crisis als de situatie thuis onhoudbaar is geworden en het gevolgen heeft voor de veiligheid in het gezin. In het geval van een crisis is het belangrijk dat er snel hulp komt. Om erger te voorkomen. Wij bieden een gezin binnen 24 uur na aanmelding spoedeisende hulp.
Wat gebeurt er als je de crisisdienst belt?
Als u direct meer hulp nodig heeft, komt de crisisdienst bij u thuis of wordt u naar de crisisdienst toegebracht. Het kan zijn dat u een medicijn krijgt om rustiger te worden. De psychiater en de verpleegkundige van de crisisdienst bepalen welke hulp u nodig heeft. Dat doen ze ook in goed overleg met u en uw naasten.
Wat doet crisisteam?
Het Mobiel Crisisteam is een ambulant intensief team dat kortdurende interventies op maat biedt in de thuisomgeving van de cliënt voor acute psychische en psychiatrische problemen. Het doel van de crisisbehandeling aan huis is het voorkomen of verkorten van een ziekenhuisopname en het vermijden van herval.