Wat is mijn gewicht op Aarde?

Wat is mijn gewicht op Aarde?

De formule voor zwaartekracht (gewicht dus) is: Fz = m x g, waarin F de kracht is en m de massa. Als je op Aarde een massa hebt van 80kg, is je gewicht dus 80 x 9,8 = 784N.

Wat is je gewicht op Mars?

6.39 × 10^23 kg (0.107 M⊕)
Mars/Mass

Wat is je gewicht op de maan?

Zwaartekracht maakt je zwaar op Jupiter en sterk op de maan Omdat de aarde veel meer massa heeft dan de maan, is de zwaartekracht hier zes keer zo sterk. Iemand van 60 kilo zou op de maan dus maar 10 kilo wegen.

Wat is mijn gewicht op de zon?

Zon
Leeftijd ~ 4,59 miljard jaar
Diameter 1,393 miljoen km
Massa 1,989×1030 kg
Valversnelling 274 m/s2

Hoeveel weegt het heelal?

Vervolgens hebben we de dichtheid van ons heelal nodig: 8,64 miljardste van een miljardste van een miljardste (ofwel 8,64 maal 10^-27) kilogram per kubieke meter. Vermenigvuldigen we deze dichtheid met het eerdergenoemde volume, dan blijkt dat het waarneembare heelal 3,5 maal 10^54 kilogram ‘weegt’.

Hoe wegen ze de aarde?

Een van deze wetten is Newton’s universele zwaartekrachtswet. Die wet zegt grofweg dat alle objecten in het universum een kracht op elkaar uitoefenen. Newton realiseerde zich dat deze kracht evenredig is met de massa (M, m) van ieder object en omgekeerd evenredig met het kwadraat van de afstand (r) tussen de objecten.

Hoeveel Newton is er op Mars?

Gravitatieversnelling

Hemellichaam Mercurius Mars
Gravitatieversnelling (N/kg) 3,7 3,7

Hoe zwaar ben je op Pluto?

De dwergplaneet is vernoemd naar de Romeinse god van de onderwereld, Pluto. Pluto werd in 1930 ontdekt door de Amerikaan Clyde Tombaugh en werd tot 2006 geclassificeerd als de negende planeet….Pluto (dwergplaneet)

Pluto
Massa 1,302×1022 kg (0,218% aarde)
Valversnelling 0,73 m/s2
Rotatietijd 6 dagen, 9:17:37
Fysische samenstelling gesteente

Waardoor wordt je gewicht bepaald?

Het gewicht van een voorwerp is de kracht die dat voorwerp, als gevolg van de zwaartekracht en versnellingen, op zijn ondersteuning of ophanging uitoefent.

Hoe bereken je het gewicht van een planeet?

Bij de meeste andere planeten in ons zonnestelsel is het redelijk gemakkelijk om hun massa te bepalen: je kijkt dan naar een van de manen die rond zo’n planeet cirkelt. Simpel gezegd geldt namelijk dat hoe sneller een maan rond een planeet beweegt, hoe zwaarder de planeet in kwestie is.

Hoeveel weegt 1 kilo op Mars?

Volgens NASA is de zwaartekracht op Mars 0,38G ipv de 1G op Aarde. (bron 2) Dus je weegt dan 26,6 kg.

Hoe zwaar is een berg?

Dit betekent: 1 kg = 0,1 gram * 10.000 meter draad, en dat het is het antwoord op onze vraag. Een berg kan niet hoger zijn dan ongeveer 10 kilometer. Deze prachtige methode is bedacht door Vincent Icke, en staat beschreven in zijn boek De Eekhoornformule.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven