Waar wordt chloorhexidine voor gebruikt?

Waar wordt chloorhexidine voor gebruikt?

Chloorhexidine is een ontsmettend middel. Het remt de groei van bacteriën en schimmels. Bij wonden, zoals schaafwonden of snijwonden, als deze geïnfecteerd zijn of als er kans is op infectie. Ook om voorwerpen te desinfecteren of om de huid te ontsmetten voor een kleine ingreep.

Welk ontsmettingsmiddel oorbellen Kruidvat?

Kruidvat Chloorhexidine Oplossing bevat 0,5% chloorhexidinedigluconaat in 70% alcohol. Elke ml applicatievloeistof bevat 5 mg chloorhexidinedigluconaat.

Waarom prikt Sterilon?

Omdat dit middel op basis van alcohol gemaakt is, prikt het doorgaans wat meer bij gebruik in de wond dan de andere ontsmettingsmiddelen. Het verkleurt de wond echter niet.

Waar kan ik Sterilon kopen?

BESLIST.nl | Ruim assortiment, laagste prijs. Caflon lotion ( Sterilon) – van Caflon in de categorie Huidverzorging. Betadine is een ontsmettingsmiddel dat dient ter verzorging en desinfectie van wonden. Betadine is verkrijgbaar als oplossing, shampoo en scrub.

Wat zit er in chloorhexidine?

Chloorhexidine
Structuurformule en molecuulmodel
Andere namen Fimeil, Hexadol, Hibitane, witte jodium, Nolvasan, Soretol, Sterilon, 1,6-bis(5-(p-chloorfenyl)biguanido)hexaan, 1,6-di(4′-chloorfenyldiguanido)hexaan, 1,1′-hexamethylene-bis-5-(p-chloorfenyl)biguanide
Molmassa 505,46 g/mol

Is chloorhexidine hetzelfde als alcohol?

chloorhexidine 0,5% opgelost in alcohol 70% (chloorhexidine alcohol 70%)2. De desinfectans wordt aangebracht op een gaasje. Het is eveneens mogelijk om gebruik te maken van alcohol swaps. Alcohol 70% heeft een totaal spectrum en werkt slechts tijdelijk.

Welk ontsmettingsmiddel bij baby?

Betadine is een kindvriendelijk ontsmettingsmiddel dat niet prikt (zeggen ze…). Dit heeft dus voor kinderen duidelijk de voorkeur. Let wel heel goed op de datum. Betadine over datum wordt geelig, strooperig en kan brandwonden veroorzaken.

Welk ontsmettingsmiddel oorbellen?

Breng 2-3 dagen lang 2 keer per dag ontsmettingsalcohol of een antibiotische zalf aan. Door je oorbellen en gaatjes te ontsmetten is de kans kleiner dat je een infectie krijgt en genezen de plekjes sneller. Dep met een wattenbolletje of wattenstaafje ontsmettingsalcohol of antibiotische zalf op je oren.

Waarom prikt jodium?

Jodium is een ontsmettend middel. Het doodt bacteriën, schimmels en virussen. Om de huid te ontsmetten voorafgaand aan huidbeschadigingen, zoals door injecties, sneeën of operaties. Gebruik jodium niet op een beschadigde huid.

Waarom prikt ontsmetten?

‘Het sterk oxiderende waterstofperoxide bijvoorbeeld kan ook behoorlijk prikken in een wonde, net als kaliumpermanganaat, als het in hoge concentraties wordt gebruikt’, zegt Vera Rogiers. Andere waterige ontsmettingsmiddelen zoals chloorhexidine, boorwater of jodium in water prikken minder of niet.

Is Sterilon nog verkrijgbaar?

Sterilon is van de markt? En nu…..

Is Sterilon goed?

5 Doei Sterilon! doe maar niet. Tenzij het specifiek bedoeld is voor de genezing van piercings (of tattoos), zullen al deze middelen vaak meer kwaad dan goed doen. Sterilon en alcohol drogen uit en veroorzaken irritaties, dus laat ze lekker staan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven