Wat betekend voortschrijdend inzicht?

Wat betekend voortschrijdend inzicht?

Voortschrijdend inzicht is het besef van wat men achteraf weet over een gemaakte keuze. Waarvan je dan weet hoe je die met de kennis/inzicht op dat moment had kunnen maken.

Wat is definitie van inzicht?

Inzicht is de toestand dat men iets begrijpt of als men snapt hoe iets in elkaar zit. Het is een vorm van zelfbewustzijn; hoe iemand ergens naar kijkt.

Wat is voortschrijdend verzuim?

Voortschrijdend verzuim is een onderdeel van de statistiekgenerator. In de statistiek is een voortschrijdend gemiddelde(verzuim), het gemiddelde van een vast aantal opeenvolgende elementen in een tijdreeks. De seizoensinvloeden op het verzuim zullen zo niet zichtbaar zijn, maar wel de trend in het verloop van de jaren.

Wat is voortvarend?

naamw. 1) Daadkrachtig 2) Doortastend 3) Energiek 4) Haastig 5) Heethoofdig 6) IJver 7) IJverig 8) Met buitengewone snelheid te werk gaan 9) Met ijver 10) Met spoed 11) Slagvaar…

Wat is een overzicht?

Een overzicht is een duidelijk beeld van iets of iemand. Het kan ook een duidelijke samenvatting of samenstelling betekenen. Schets, terugblik en inzicht zijn synoniemen van overzicht.

Wat is inzichtelijk?

inzichtelijk bijv. naamw. Uitspraak: [ɪn’zɪxtələk] zo dat je het goed kunt begrijpen Voorbeelden: `een inzichtelijke website met alle informatie duidelijk gepresenteerd`, `door een gespecificeerde rekening de kosten inzichtelijk maken`Synoniem: beg…

Wat is middellang verzuim?

categorie middellang verzuim. Als iemand 100 dagen ziek is vallen alle dagen in het lange verzuim. als iemand 400 dagen ziek is vallen er per jaar 365 dagen in het lange verzuim. Het wordt bijvoorbeeld zo: er is 3,6 procent aan lang verzuim, waarvan 0,6 aan verzuim dat langer dan een jaar heeft geduurd.

Wat is de meldingsfrequentie?

De meldingsfrequentie geeft aan hoe vaak werknemers zich gemiddeld ziekmelden. De meldingsfrequentie wordt het meest beïnvloed door kortdurend verzuim. Het aantal ziekmeldingen in een verslagperiode wordt gedeeld door het aantal werknemers in die periode.

Wat wordt bedoeld met daadkracht?

Daadkrachtig en krachtdadig betekenen allebei ‘energiek, flink, doortastend’. Toch hebben deze woorden een verschillende gevoelswaarde. Veel taalgebruikers associëren een krachtdadig optreden eerder met het toepassen van geweld of het niet luisteren naar protesten.

Wat is een pessimist?

Pessimisme (van het Latijnse pessimum, slechtste) of negativisme is van het slechtste uitgaan. Pessimisten gaan ervan uit dat deze wereld de slechtste van alle mogelijke werelden is, in tegenstelling tot optimisten, die stellen dat deze wereld de beste van alle mogelijke werelden is.

Wat is overzicht houden?

1) toestand dat je iets goed kunt overzien Voorbeeld: `een goed overzicht hebben over het werk dat nog gedaan moet worden` 2) samenvatting van d…

Hoe kun je overzicht houden?

Wij geven jou vijf tips voor het creëren van overzicht.

  1. Laat geen blaadjes rondslingeren. Een opgeruimd bureau zorgt ervoor dat je minder stress en meer rust in je hoofd hebt.
  2. Maak een lijst van al jouw taken.
  3. Maak gebruik van een whiteboard.
  4. Berg je papieren op in mapjes.
  5. Onderscheid hoofdzaken van bijzaken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven