Waar vind je geconsolideerde wetgeving?

Waar vind je geconsolideerde wetgeving?

De Belgische wetgeving is een interface van onderzoek die operationeel is in twee databases : de Wetgevingsindex en de Geconsolideerde Wetgeving, waarvan de inhoud wordt beheerd door de dienst Justel van het Belgisch Staatsblad. De informatie van elkeen zijn op geïntegreerde wijze gepresenteerd.

Waar vind je wetten?

De wetteksten zijn online via verschillende databanken toegankelijk voor het publiek. De website belgielex.be van de Kruispuntbank van de wetgeving is een portaalsite die deze databanken op één plaats verzamelt. Naast de wetteksten kunt u in de Kruispuntbank ook wetsvoorstellen van de parlementen terugvinden.

Hoe zoek je in een Wettenbundel?

Een wettenbundel wordt meestal gesplitst in verschillende delen (Publiekrecht/Privaatrecht). omdat er veel verschillende regelingen zijn. Bij het zoeken in de wettenbundel is het handig om de meegeleverde tabs van de uitgever in de wettenbundel te plakken.

Hoeveel wetten zijn er in Belgie?

Tot nu toe maakten alle overheden in België samen 4.847 wetteksten. De federale overheid produceerde 51,4 procent daarvan, met 2.492 wetten en koninklijke besluiten.

Wat houdt een geconsolideerde jaarrekening in?

Wat is een geconsolideerde jaarrekening? Het is de jaarrekening van het moederbedrijf van een onderneming. Hierin zijn de resultaten van alle deelnemingen opgenomen. Voor de manier waarop geconsolideerd dient te worden en of een dochteronderneming geconsolideerd mag worden, gelden bepaalde regels.

Wat is een geconsolideerd bestemmingsplan?

Wat is een geconsolideerde versie van het bestemmingsplan? Op de pagina ‘Geldende bestemmingsplannen’ staat een aantal bestemmingsplannen met de status ‘geconsolideerd’. Dat is een versie waarin aanpassingen die in het bestemmingsplan zijn gedaan, door een of meer andere bestemmingsplannen, zijn verwerkt.

Hoe ga je met een Wettenbundel om?

Tips om je wettenbundel effectief te gebruiken

  1. Plak de meegeleverde tabs in je wettenbundel.
  2. Begin direct met oefenen.
  3. Markeer de belangrijkste artikelen.
  4. Onderstreep de belangrijkste begrippen.
  5. Sticker de belangrijkste artikelen.
  6. Oefen met zoeken via de index.
  7. Leer de juridische termen.

Hoe schrijf je een wetsartikel op?

Voor het verwijzen naar een wetsartikel volgens de APA-stijl raden wij je het volgende aan:

  1. Zoek op wetten.overheid.nl de wet op. Alle wetten zijn daar gepubliceerd.
  2. Ga op zoek naar de citeertitel van de wet.
  3. Zoek datum van de inwerkingtreding van de wet.
  4. Noteer de datum waarop je de wet hebt geraadpleegd.

Wat is verboden in Belgie?

Niemand mag uw laatste koe, varken en 24 kippen afpakken Zo bepaalt de lijst dat een “een koe, of twaalf schapen of geiten” niet vatbaar zijn voor beslag. Evenmin mag iemands laatste (of enige) varken “en vierentwintig dieren van de hoenderhof” in beslag worden genomen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven