Heeft een vzw een boekhouding?

Heeft een vzw een boekhouding?

Als vzw moet je een boekhouding bijhouden en jaarlijks de jaarrekening neerleggen. De wijze waarop je de boekhouding voert en waarop je de jaarrekening opmaakt en neerlegt, is afhankelijk van de grootte van de vzw. De vzw-wetgeving is gewijzigd sedert 1 mei 2019.

Hoe aangifte rechtspersonenbelasting?

U moet uw aangifte online indienen via Biztax. Dit kunt u nu al doen. U of uw mandataris beschikt niet over de nodige informaticatools om uw aangifte via Biztax in te dienen? In dat geval moet u ieder jaar opnieuw een ondertekende schriftelijke verklaring indienen bij uw belastingkantoor.

Hoe wordt een vzw belast?

Een vzw die winst realiseert, betaalt in principe geen belasting op zijn winst, tenzij de vzw een aanslag krijgt in de vennootschapsbelasting. Uitgaven die niet kunnen bewezen worden, worden door de belastingen mogelijks beboet aan maximum 103%.

Wat is een RPB?

Binnen de RPB (rechtspersonenbelasting) wordt de vzw niet belast op haar winsten. Slechts bepaalde inkomsten worden belast. Het gaat onder meer over bepaalde onroerende inkomsten (bv. commerciële verhuur van een pand), meerwaarden bij de verkoop van bv.

Welke verplichtingen heeft een vzw?

Welke verplichtingen heeft een vzw indien er vrijwilligers worden ingeschakeld?

  • Verzekeringsplicht. De vzw moet een verzekering afsluiten die de burgerrechtelijke aansprakelijkheid van de organisatie dekt.
  • Informatieplicht.
  • Boekhoudkundig.
  • Vrijwilligers onder gezag.

Wat is een micro vzw?

Micro vzw’s zijn kleine vzw’s die op balansdatum van het laatst afgesloten boekjaar niet meer dan één van de volgende criteria overschrijden, jaargemiddelde van aantal werknemers: 10 VTE; jaaromzet, exclusief de belasting over de toegevoegde waarde: 700.000 euro; balanstotaal: 350.000 euro.

Hoe inloggen op biztax?

De gebruikelijke papieren volmacht volstaat. Gezien het vertrouwelijke karakter van de verzonden gegevens, is de elektronische verbinding beveiligd. De gevolmachtigde persoon moet zich daarom identificeren met zijn elektronische identiteitskaart of een digitaal certificaat (Global Sign, Isabel of Certipost).

Wat is een biztax bestand?

BIZTAX is de toepassing om de aangiften in de vennootschapsbelasting, de rechtspersonenbelasting en de belasting niet-inwoners/vennootschappen elektronisch in te dienen. Via de BIZTAX-toepassing kan u deze aangiften indienen, zowel via een bestand (maximum 25 per keer) als via manuele ingave.

https://www.youtube.com/watch?v=vuTXNs0qfgs

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven