Wat betekent de blauwe streep?

Wat betekent de blauwe streep?

Een parkeerschijfzone, ook wel blauwe zone, is een gebied waarbinnen bijzondere regels met betrekking tot het parkeren gelden. Daar waar een blauwe streep is aangebracht mag een motorvoertuig met meer dan twee wielen slechts parkeren wanneer een parkeerschijf is geplaatst achter de voorruit.

Wat betekent parkeren in de blauwe zone?

In gebieden waar u gratis mag parkeren kan een blauwe zone gelden. In deze zone mag u alleen kort parkeren met een parkeerschijf. De maximale parkeertijd verschilt per stadsdeel en per gebied. U mag de maximale parkeertijd niet overschrijden.

Waarom parkeerschijf?

Een parkeerschijf is een platte schijf in een hoesje die gebruikt wordt om aan te duiden hoe laat een auto op een parkeerplaats is gezet. In een parkeerschijfzone (of blauwe zone), waar de parkeertijd begrensd is, kan de toezichthouder zien of de auto er dan al te lang staat of niet.

Wat mag de bestuurder van een motor met zijspan op een erf aangeduid als parkeerschijfzone doen?

Artikel 46

  • Het is bestuurders van een motorvoertuig verboden binnen een erf te parkeren anders dan op parkeerplaatsen die als zodanig zijn aangeduid of aangegeven.
  • Indien het erf tevens is aangeduid als parkeerschijf-zone, is ten aanzien van het parkeren van voertuigen artikel 25 van toepassing (zie boven).

Hoe wordt blauwe zone gecontroleerd?

Hiermee voorkom je dat mensen de hele dag hun auto op de parkeerplaats laten staan. Hij maakt een foto van het kenteken, het dashboard van de auto (om te bewijzen dat er geen kaart ligt), de blauwe streep achter de auto die aanmerkt dat het om een blauwe zone gaat en het bord waarop de blauwe zone staat vermeld.

Hoe lang mag je parkeren in een blauwe zone?

In een blauwe zone mag u maximaal twee uur gratis parkeren. De blauwe zone geldt op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 19:00 uur. Het gebruik van een parkeerschijf in de blauwe zone gebieden is verplicht. Geef de tijd dat u parkeert aan en plaats de schijf goed zichtbaar achter uw voorruit.

Waarom blauwe zone?

De blauwe zones waren bedoeld voor mensen die in een gebied met belanghebbendenparkeren ergens kort wilden parkeren en die niet in dat gebied woonden. Ze hadden dus geen vergunning en konden daardoor nergens anders in dat gebied parkeren. Nu kan iedereen overal in zo’n gebied parkeren, tegen betaling.

Hoelang mag je parkeren met een parkeerkaart?

In de blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf verplicht van 9 uur tot 18 uur, alle dagen behalve op zon- en feestdagen, tenzij er andere voorwaarden zijn aangebracht op de signalisatie. Met een geldige parkeerschijf kan men 2 uur parkeren, te rekenen vanaf het uur dat werd aangeduid op de schijf.

Waar mag je parkeren met je motor?

Een motor parkeren moet officieel volgens de wettelijke verkeersregels op de rijbaan, net zoals alle andere gemotoriseerde voertuigen. Als er parkeervakken zijn moet je je motor daarin zetten. Op de stoep mag de motor volgens de wet niet worden geparkeerd.

Waar mag je motor parkeren Amsterdam?

Mag ik mijn motor op de stoep parkeren? U mag uw motor in Amsterdam gratisop de stoep parkeren. U hoeft dan geen parkeergeld te betalen. Zorg wel dat u de doorgang niet blokkeert; voetgangers mogen geen last hebben van de motor.

Hoe lang parkeren blauwe zone Amsterdam?

In een blauwe zone mag alleen bij de blauwe lijn geparkeerd worden met gebruik van een parkeerschijf. Gratis en voor maximaal twee uur. Bewoners en ondernemers kunnen een ontheffing aanvragen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven