Wat is het verschil tussen doktersassistente en verpleegkundige?

Wat is het verschil tussen doktersassistente en verpleegkundige?

Als doktersassistente sta je wat verder weg bij de patiënt. In de zin van de verpleegkundige vast de patiënt en dat doen wij zeker niet Je hebt je eigen spreekuren in het gezondheidscentrum zie vraag 1. Je doet dus eigenlijk veel meer dingen zelf bij de patiënt qua onderzoeken.

Welke schaal doktersassistente huisarts?

Voor de doktersassistenten zijn er drie functiegroepen opgesteld, nl. Doktersassistent A (schaal 4), Doktersassistent B (schaal 5) en Leidinggevend Doktersassistent (schaal 6).

Wat verdien je als doktersassistente?

Als beginnend doktersassistent ontvang je een bruto maandsalaris van ongeveer € 1.950,- exclusief 8% vakantietoeslag. Dit kan oplopen tot maximaal zo’n € 3.415,-. Ook kun je als zelfstandig ondernemer aan de slag en zul je ook ongeveer het maximale bruto maandsalaris verdienen.

Is doktersassistente iets voor mij?

Zonder doktersassistent kan de huisarts of medisch specialist zijn/haar werk niet naar behoren uitoefen. Bij een huisarts wordt de assistent ook wel een huisartsassistent genoemd. In steeds meer huisartspraktijken werkt tegenwoordig ook een praktijkondersteuner.

Wat is er leuk aan doktersassistente?

Als doktersassistent ben je de spil in de praktijk en het eerste aanspreekpunt voor de patiënt. Je gaat met de zorgvraag van de patiënt aan de slag en bepaalt de urgentie en de passende vervolgactie. Jij zorgt ervoor dat de praktijk goed georganiseerd is en dat patiënten goed geholpen worden.

Wat kun je met een diploma doktersassistente?

Als gediplomeerd doktersassistent kun je doorstromen naar hbo-vervolgopleidingen voor de gezondheidszorg, zoals:

  • Verpleegkunde.
  • Logopedie.
  • Fysiotherapie.
  • Voeding en Diëtetiek.
  • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.

Welke schaal beginnend doktersassistente?

Volgens de nieuwe CAO huisartsenzorg 2020-2021 zijn de startsalarissen voor de doktersassistenten: Salaris Doktersassistent (beginnend) is dat volgens schaal 4 (conform FWHZ) € 2.072,- Salaris Praktijkondersteuner (beginnend) is dat volgens schaal 7 (conform FWHZ) € 3.159,-

Wat verdient een SOH?

Minimum en maximum salaris voor Medisch assistenten – van € 1.586 tot € 4.753 per maand – 2021. Het aanvangssalaris van een Medisch assistenten bedraag meestal tussen de € 1.586 en € 2.597 bruto per maand.

Hoeveel verdien je als doktersassistente MBO?

Wat verdien ik na de opleiding Doktersassistent? Na je opleiding start je op ongeveer 2223 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 2744 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 15.86 euro bruto.

Wat verdient een doktersassistente parttime?

Wat verdient een Doktersassistent? Het salaris van een Doktersassistent ligt tussen de €2072 per maand voor een starter en €3159 bruto per maand voor iemand met ervaring en een meer coördinerende rol, zoals een Praktijkondersteuner.

Waarom wil je doktersassistente worden?

Om een huisartsenpraktijk goed te laten functioneren en de patiënten de zorg te kunnen bieden waar ze recht op hebben, is een doktersassistente van fundamenteel belang. De stille kracht op de achtergrond die ervoor zorgt dat de huisarts zich kan concentreren op zijn of haar kerntaken.

Wat doet een doktersassistente op een dag?

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van en in overleg met de huisarts. Je voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts bij medische handelingen als dat nodig is én je houdt de administratie (zoals patiëntendossiers) bij en beantwoordt de telefoon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven