Hoe plaats je een latei?

Hoe plaats je een latei?

Maak openingen rechts en links aan de bovenkant van de muur, waar de latei uiteindelijk moet komen te liggen. Eens de opening groot genoeg is, kun je de betonnen latei of H-balk waterpas op onderleggers plaatsen links en recht van de muur. Maak hierbij gebruik van onderleggers of balkjes ter ondersteuning van de latei.

Wat kost het plaatsen van een latei?

Al met al liggen de kosten voor het plaatsen van de latei en het verwijderen van de dragende muur dus gemiddeld tussen de €4.200,- en €7.500,-. Een stuk meer dus dan het zelf verwijderen van een niet-dragende muur.

Welke latei moet ik gebruiken?

Vuilwerk en schoonwerk lateiconstructies Waar vuilwerk veelal voorkomt bij binnenmuren, wordt schoonwerk vaak toegepast bij buitenmuren. Bij vuilwerk wordt vaak gebruikgemaakt van betonlateien of baksteenlateien, terwijl bij schoonwerk vaak stalen lateien gebruikt worden.

Hoe ziet een latei eruit?

Wanddoorbrekingen zijn bijvoorbeeld een raam of deur. Een latei kan zichtbaar worden gemaakt in het metselwerk door een band met verticale stenen (rollaag) te metselen boven het kozijn. De latei voor het binnenspouwblad is ofwel een gewapend beton ofwel een geprefabriceerde bakstenen bak waar beton wordt ingegoten.

Hoe bereken je een latei?

Zelfdragende lateien, zowel in beton als in staal, worden berekend met als uitgangspunt dat een maximale doorbuiging van 2/1000 x L mag optreden. De stijfheid van de latei is dus relatief klein ten opzichte van het erop rustende metselwerk.

Hoeveel cm moet een latei oversteken?

-De opleglengte van de latei op de muur moet minimaal 100 mm. per zijde zijn, de exacte minimale oplegging is bepaald in de latei berekening, zie hiervoor het berekeningenboekje. Als vuistregel zullen de opleggingen tot een dagmaat van ca. 2000 mm.

Wat kost het om een gevel te renoveren?

De prijs van een kleine gevelrenovatie

Type gevelrenovatie Gemiddelde prijs per m2
Gevel schilderen 20-40 euro*
Gevel kaleien 25-40 euro*
Voegen uitslijpen/-hakken + nieuw (standaard)voegwerk 35-50 euro
Gevel laten renoveren met Spuitkurk 40-60 euro*

Wat doet een Latei?

Een latei is een balk van natuursteen, beton, hout, staal, rvs o.d. die de boven een muuropening rustende belasting opvangt en doorgeeft (afdraagt), dus een draagbalk boven gevelopeningen. Meestal zal de latei boven een kozijn in de aangrenzende muurdelen bevestigd zijn om de krachten op die muurdelen door te geven.

Welke latei boven deur?

Plaatsen van een latei boven deur Hier is het gebruik van stutten in sommige gevallen een must, tenzij de muur dik genoeg is en er met twee halve lateien gewerkt kan worden. Voor een muur met een minimale dikte van 22 cm kan gewerkt worden met twee halve lateien. Hiervoor wordt eerst aan één zijde een opening gemaakt.

Hoe dik is een latei?

De lateien van 3 en 4 mm dik worden standaard geproduceerd met een zetting aan de bovenzijde voor de invoer van de DPC folie en een kleine zetting aan de onderzijde als afwateringsrand.

Wat doet een latei?

Wat is een voorgespannen latei?

Zelfdragende latei van beton en baksteen (ZBB) Meestal is keuze uit gewapend beton of voorgespannen beton. Dikte van beton + baksteen is breedte van de kop (ca. 10 cm). Omdat bij deze latei de spouw en isolatie onaangeroerd blijven, ontstaat er geen koudebrug.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven