Hoe knip je een orchidee?

Hoe knip je een orchidee?

Na de bloei kun je hem verzorgen, zodat hij weer opnieuw gaat bloeien. Knip de takjes terug net boven het derde oog en hij zal daar weer een nieuwe scheut geven met nieuwe bloemen. Dit is ook een mooi moment om de plant te verpotten. Dit doe je met speciale potgrond.

Kun je een orchidee stekken?

Voor het stekken van een orchidee maak je gebruik van één van de slapende ogen uit de stengels van de plant. Dit zijn de ogen waaruit nog geen vertakking is gegroeid. Nadat je het bovenste vel hebt weggehaald blijft er een soort knop of puntje over, dit gedeelte zal de basis vormen waaraan de nieuwe orchidee ontstaat.

Kun je wortels van orchidee afknippen?

Mijn orchidee heeft wortels die naast de pot groeien. De wortels, die naast de pot groeien, zijn luchtwortels. Ze hebben als het ware de pot gemist. Omdat ze geen functie vervullen, kunt u ze gewoon afknippen.

Hoe verplant je een orchidee?

Verpot de Orchidee elke 2 á 3 jaar of wanneer de plant zijn pot is ontgroeid. Gebruik bij het verpotten speciale potgrond voor Orchideeën. Deze potgrond is licht, waardoor de wortels goed door de bodem kunnen wortelen. Verwijder de slechte wortels, voordat je de plant in een nieuwe pot plaatst.

Hoe houd ik een orchidee over?

Zet je orchidee weg op een plek die 6 of 7 graden koeler is, bijvoorbeeld de slaapkamer. Als je de plant een beetje verwaarloost, denkt de plant dat het niet goed met hem gaat en gaat hij investeren in bloemen en zaadjes om te overleven. Je mag minder vaak water geven dan normaal.

Kun je orchidee overhouden?

Nadat de orchidee uitgebloeid is, mag je hem enkele weken op een koelere standplaats zetten. Let wel op dat de plant nog steeds voldoende licht krijgt. Als je de orchidee opnieuw wil laten bloeien, is het nodig om te snoeien. Knip oude takken terug tot boven het derde oog.

Welke bloempot voor orchidee?

Kies een dubbele pot De meeste producenten raden aan om Phalaenopsis orchideeën in een dubbele pot te kweken: een kweekpot in transparant plastic, die in een sierpot wordt geplaatst.

Kun je luchtwortels afknippen?

Kan je de luchtwortels afknippen? Worden de luchtwortels van jouw Monstera Deliciosa te lang, hangen ze in de weg of vind je ze gewoon écht niet mooi? Dan kan je er voor kiezen om ze voorzichtig weg te knippen. Het zal je plant niet veel kwaad doen, maar de luchtwortel gewoon laten zitten is natuurlijk de betere optie.

Heeft een orchidee luchtwortels?

De luchtwortels van een orchidee hebben eigenlijk niet echt een functie. Je zou ze dus kunnen afknippen, maar noodzakelijk is het niet. Je kunt ze ook gewoon terug in de grond stoppen.

Hoe geef je het beste een orchidee water?

Voor alle soorten orchideeën geldt dat ze het mooist blijven onder ‘liefdevolle verwaarlozing’. Het volstaat om eens in de 10-14 dagen de kluit een half uurtje onder water met orchideeënvoeding te laten staan. Gebruik steeds water op kamertemperatuur. Laat daarna goed uitlekken.

Wat is een oog bij een orchidee?

Het oog van de orchidee zijn de verdikkingen in de steel. Je telt vanaf het blad naar boven. Als de steel helemaal verdroogd is en geel is geworden, dan knip je ‘m helemaal af en zet je de plant in een koelere ruimte dan waar ‘ie normaal in stond. Je blijft ‘m wel verzorgen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven