Waarom draag je huishoudhandschoenen als je een zorgvrager helpt met het aantrekken van steunkousen?

Waarom draag je huishoudhandschoenen als je een zorgvrager helpt met het aantrekken van steunkousen?

Met handschoenen en andere beschermingsmiddelen bescherm je dus je zelf en de cliënt. De kans op het overdragen van micro-organismen wordt bij goed gebruik kleiner.

Waarom handschoenen dragen in de zorg?

De belangrijkste reden om handschoenen te dragen is het voorkomen kruisbesmetting. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij als zorgverlener micro-organismen overdraagt van de ene op de andere cliënt. Die handschoenen beschermen echter niet alleen de kwetsbare ouderen, maar ook jou als zorgverlener.

Waarom Aantrekhulp steunkousen?

Met een aantrekhulp voor steunkousen ben je niet afhankelijk van de hulp van anderen, waardoor je ook langer zelfstandig kunt blijven. Het helpt je bij het aantrekken van je steunkousen. Je plaatst de kous erin en kunt die vervolgens al zittend over je voet en kuit (of over je arm) aantrekken.

Waarom steunkousen aantrekken?

Door met een steunkous van buitenaf druk op het been uit te oefenen sluiten de kleppen beter, wordt uw bloedsomloop gestimuleerd en wordt de afvoer van bloed en lymfevocht bevorderd. Steunkousen kunnen de oorzaak van uw klachten niet wegnemen, maar uw klachten wel verminderen tijdens het dragen.

Waarom is hygiene zo belangrijk in de zorg?

Adequate persoonlijke hygiëne draagt bij aan infectiepreventie. Het beschermt de hulpverlener en de patiënt tegen de overdracht van micro-organismen. Een belangrijk onderdeel van persoonlijke hygiëne is handhygiëne. Dit wordt uitgewerkt in het hoofdstuk Handhygiëne.

Wat draagt allemaal bij aan een goede persoonlijke hygiëne?

Draag lang haar opgestoken of bijeengebonden. Zorg voor een kortgeknipte baard/snor die niet in contact kan komen met (de omgeving van) de patiënt of zijn kleding. Verwijder een sieraad in een piercing wanneer dit hinderlijk is bij de verzorging/behandeling van de patiënt.

Waar zijn latex handschoenen te koop?

De latex handschoenen van De Boer Dental bieden uw handen de juiste bescherming en u houdt een goed tastgevoel. De latex handschoenen zijn gemaakt van dun, soepel materiaal voor een optimale bescherming met veel draagcomfort. Onze latex handschoenen zijn licht gepoederd of poedervrij verkrijgbaar.

Hoeveel tijd staat er meestal voor steunkousen aantrekken?

Als u de steunkousen draagt, moet je deze altijd in de ochtend aantrekken. Dan zijn je benen zijn niet gezwollen en zal het makkelijker zijn. Voorbereiden, u dient de steunkousen om de hiel te trekken zonder oprollen van de kous.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven