Hoe typ je een Deelstreep?

Hoe typ je een Deelstreep?

Wanneer je de Alt-toets loslaat, zie je de deelstreep (÷) verschijnen.

  1. Als er niets verschijnt, zorg er dan voor dat je cijferslot is geactiveerd en probeer het opnieuw.
  2. Je kunt het ook proberen met Alt + 246 .

Hoe moet je een breuk typen?

Breuken typen op een pc. Gebruik de schuine streep om een breuk te typen. Dit kun je doen door eerst de teller te typen (het bovenste getal van de breuk), dan een schuine streep naar voren ( / ), en dan de noemer (het onderste getal van een breuk). Een voorbeeld is iets als 5/32.

Hoe maak je een breuk in Word?

Breuken (1/3, 2-5)

  1. Klik of tik op de plaats waar u de breuk wilt invoegen.
  2. Ga naar >Symbool > meer symbolen invoegen.
  3. In de vervolgkeuzelijst Subset kiest u cijfervormen. Opmerking: Niet alle lettertypen hebben een subset cijfervormen.
  4. Dubbelklik op het breukteken dat u wilt invoegen.
  5. Selecteer Sluiten.

Hoe maak je een breuk op je Chromebook?

over het algemeen met het /-teken een half is 1/2 een derde is 1/3 Word converteert dit automatisch naar een mooi teken. Zo niet, dan kan je zoeken naar de symbolen.

Hoe schrijf je een half?

met enhalf erachter, zonder spaties: tweeënhalf, drieënhalf, vierenhalf, achtenhalf, twaalfenhalf, zeventigenhalf; met en een half, in losse woorden: twee en een half, drie en een half, vier en een half, acht en een half, twaalf en een half, zeventig en een half.

Hoe typ je twee derde?

(alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.

Hoe zet je een breuk in je rekenmachine?

de breuk 1/3 wil invoeren doe je dit als volgt op je rekenmachine:

  1. Voer een 1 in.
  2. Druk op de A b/c-toets (linkerrij knopjes, 3e van boven)
  3. Voer een 3 in.

Hoe typ je een vierde?

Selecteer de ¼ uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.

Hoe maak je een muzieknoot op word?

Hoe maak je een breuk op Mac?

Klik op ‘Autocorrectie’ boven in het voorkeurenvenster. In het gedeelte ‘Opmaak’ schakel je het aankruisvak ‘Maak breuken automatisch op’ in. Typ een breuk (bijvoorbeeld 1/2) en druk op de Return-toets, of druk op de spatiebalk en ga door met typen.

Hoe krijg ik 1 2?

Druk op het toetsenbord de toets met de tekst ‘AltGr’ (zit meestal rechts van de spatiebalk, heet soms ook alleen Alt) en de 5-toets tegelijkertijd in. Druk op het toetsenbord op de linker Alt-toets en druk rechts de toetsen ‘0’, ‘1’, ‘2’ en ‘8’ tegelijkertijd in.

Hoe schrijf je cijfers aan elkaar?

Richtlijnen voor het schrijven van getallen voluit in letters. In een ‘lopende tekst’ schrijf je getallen tot twintig voluit. Getallen boven de twintig schrijf je in cijfers, dus: drie, acht, achtste, 21. De tientallen tot honderd schrijf je echter ook voluit: dertig, vijftig, 110, tachtigste.

Wat is een vinkje in een toetsenbord?

Het vinkje (√) is een symbool dat Voor alle sneltoetsen zijn er alt-codes met deze alt-codes kun je een speciaal teken tevoorschijn halen die niet op je toetsenbord te vinden is. Deze vreemde tekens worden ASCII tekens genoemd. Bij Windows: √ = Alt + 251 . Een Vinkje of ander symbool invoegen bij een Mac.

Wat is een vinkje toevoegen in Word?

Een vinkje toevoegen in Word. Het vinkje (lijkt op de letter V) is een speciaal symbool dat gebruikt wordt om aan te geven dat iets is goedgekeurd, nadat het gecontroleerd is. Hoewel je toetsenbord dit teken niet bevat, kun je het makkelijk toevoegen in je Microsoft Word-document, als symbool of via een sneltoets.

Wat is een alt-code voor een toetsenbord?

Voor alle sneltoetsen zijn er alt-codes met deze alt-codes kun je een speciaal teken tevoorschijn halen die niet op je toetsenbord te vinden is. Deze vreemde tekens worden ASCII tekens genoemd. Bij Windows: √ = Alt + 251 Een Vinkje of ander symbool invoegen bij een Mac.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven