Kan ik met een Duitse verblijfsvergunning in Nederland wonen?

Kan ik met een Duitse verblijfsvergunning in Nederland wonen?

Heeft u de nationaliteit van een EU – of EER -lidstaat of Zwitserland dan heeft u geen verblijfsvergunning nodig om in Nederland te wonen. Dan heeft u een verblijfsvergunning nodig. U moet een verblijfsvergunning aanvragen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Nederland.

Hoe lang is verblijfsvergunning geldig?

Beoordeling aanvraag verblijfsvergunning De IND toetst of u aan alle voorwaarden voldoet om een verblijfsvergunning te krijgen. Binnen 90 dagen hoort u of u een verblijfsvergunning krijgt of niet. De verblijfsvergunning is meestal 5 jaar geldig en kan worden verlengd.

Wat kost het verlengen van een verblijfsvergunning?

De aanvraag voor verlenging van de verblijfsvergunning medische behandeling kost € 379. De verlenging van de andere verblijfsvergunningen humanitair tijdelijk kost € 0. De aanvraag voor verlenging van de verblijfsvergunning buiten schuld kost € 342.

Hoe lang mag een Bulgaar in Nederland blijven?

In principe mag u voor een kort verblijf in Nederland maximaal drie maanden in Nederland verblijven. Als u in Nederland bent aangekomen en het is voor u noodzakelijk dat u langer dan drie maanden blijft, dan is een verlenging met maximaal drie maanden mogelijk.

Hoe kom je aan een verblijf in Nederland?

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland verblijft. En als u niet de nationaliteit heeft van een land van de Europese Unie (EU), Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland. Vaak heeft u ook een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig.

Hoe lang verblijven in Nederland?

Wat kost een verblijfsvergunning in Nederland?

Leges: kosten van een aanvraag

Kosten visa
​Kennismigrant
​Eerste aanvraag en wijziging verblijfsdoel ​€ 320
​​Verlenging ​€ 320
​Houder verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene andere EU-lidstaat ​​€ 192​

Waar moet je verblijfsvergunning verlengen?

Hiervoor moet u een online een afspraak maken bij het IND-loket dat in de brief staat. ​Houd er rekening mee dat u niet altijd meteen terecht kunt bij een IND-loket. Maak dus zo snel mogelijk een afspraak. Controleer bij het IND-loket of de informatie op uw verblijfsdocument juist is.

Heeft een Roemeen een verblijfsvergunning nodig?

Heb ik een verblijfsvergunning nodig als ik voor langere tijd naar Nederland kom? U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland verblijft. En als u niet de nationaliteit heeft van een land van de Europese Unie (EU), Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland.

Hoe lang mag je als buitenlander in Nederland verblijven?

Wanneer wordt de nieuwe verblijfsvergunning verleend?

De nieuwe verblijfsvergunning wordt verleend met ingangsdatum 5 juni 2016. U hebt een verblijfsgat tussen 31 mei 2016 en 5 juni 2016. Vanaf 5 juni 2016 moet u opnieuw 5 jaar een geldige verblijfsvergunning hebben. U kunt dus in dit voorbeeld vanaf 5 juni 2021 een verblijfsvergunning onbepaalde tijd of de Nederlandse nationaliteit aanvragen.

Wat is een vergunning voor onbepaalde tijd regulier?

II: Verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd regulier Deze vergunning wordt verleend aan vreemdelingen die voor onbepaalde tijd in Nederland verblijven. De vergunning wordt niet onder beperkingen verleend en er worden geen voorschriften aan verbonden.

Hoe verlengt u de verblijfsvergunning voor een vreemdeling?

Met dit formulier kunt u de geldigheidsduur van deze verblijfsvergunning verlengen. Bent u de referent van een vreemdeling dan moet u een aanvraag verlenging verblijfsvergunning voor verblijf als ‘familie- of gezinslid’ (referent) gebruiken. Deze formulieren zijn beschikbaar via de website van de IND (zie www.ind.nl).

Hoe kan ik een aanvraag verlenging verblijfsvergunning indienen?

Aanvraag verlenging verblijfsvergunning voor verblijf als familie- of gezinslid (vreemdeling) U kunt deze aanvraag ook online indienen. dan moet ieder gezinslid een afzonderlijk aanvraagformulier invullen. Als u meerdere verblijfsdoelen aankruist, is uw aanvraag (mogelijk) niet meer geldig. Als u twijfelt, neem dan contact op met de IND.

Hoe kom ik aan een verblijfsvergunning in Nederland?

Referent in Nederland vraagt verblijfsvergunning aan In veel gevallen heeft u een referent nodig om naar Nederland te komen. Deze haalt u naar Nederland. De referent kan een erkende werkgever zijn. Uw referent vraagt de verblijfsvergunning aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Nederland.

Wie heeft er een verblijfsvergunning nodig?

Hoe lang mag een kennismigrant in Nederland blijven?

Een kennismigrant van buiten bovenstanade landen heeft het volgende nodig om in Nederland te werken : machtiging tot voorlopig verblijf (mvv), dit is een visum dat 90 dagen geldig is; een verblijfsvergunning.

Hoe krijg je een verblijfsvergunning als vluchteling?

Na vijf jaar kunnen vluchtelingen een verblijfsvergunning aanvragen om voor ‘altijd’ te blijven. Ze moeten dan wel hun inburgeringsexamen hebben gehaald, en de afgelopen vijf jaar ook daadwerkelijk in Nederland hebben gewoond. Ze mogen dus niet een half jaartje of meer tijdelijk ergens anders hebben gewoond.

Hoe kom ik aan een verblijfsvergunning in Belgie?

Een visum moet u aanvragen bij de Belgische ambassade of het consulaat in het land waar u woont. Als er in het land waar u woont geen Belgische Ambassade of Consulaat is, moet u zich wenden tot de Belgische Ambassade die bevoegd is voor uw land. Meestal is dat in één van de buurlanden.

Hoe lang moet je getrouwd zijn voor een verblijfsvergunning?

U kunt als partner na 3 jaar een zelfstandige verblijfsvergunning aanvragen. Bent u 3 jaar getrouwd?

Waarom heb je een verblijfsvergunning nodig?

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland wilt wonen, van buiten de EU/EER komt en afkomstig bent uit een land dat een visumplicht heeft voor Nederland. Dan vraagt u een verblijfsvergunning aan via de toegangs- en verblijfsprocedure (tev).

Heb ik als Duitser een verblijfsvergunning nodig?

Burger van een EU-/EER-land of Zwitserland Als u de nationaliteit hebt van een land dat behoort tot de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland, hebt u geen verblijfsvergunning nodig om in Nederland te wonen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven