Hoe maak je Chinees hardsteen schoon?

Hoe maak je Chinees hardsteen schoon?

Wanneer u uw Chinees hardsteen tuintegels schoon gaat maken, kunt u dit het beste doen met een zuurvrije grondreiniger. Door een zuurvrije grondreiniger te gebruiken om uw Chinees hardsteen tuintegels schoon te maken, voorkomt u dat de tegels aangetast worden. Hardsteen kan namelijk niet tegen zuur!

Hoe zoet Ik hardsteen?

Hierbij wordt het vlak met fijnkorrelige middelen nageschuurd (vroeger paste men een mengsel van rauwe en gekookte lijnolie toe, tegenwoordig zoet men met een schuurschijf). Het oppervlak van hardsteen wordt door zoeten donkerder en dieper van kleur en niet-glanzend.

Hoe Chinese blauwe steen reinigen?

Net zoals bij een binnenvloer in blauwe steen, is het niet nodig om uw terras in blauwe steen regelmatig schoon te maken. Het is voldoende om deze op tijd en stond even met water, Steenreiniger of Steenzeep te poetsen/schrobben.

Hoe moet je blauwe hardsteen polieren?

Bij het polijsten begin je met een polijstpad met een grove korrel. Denk hierbij aan korrel 50 en 100. Met deze grove korrel haal je de grootste oneffenheden weg. Beweeg de polijstpad gelijkmatig over het oppervlak en breng een lichte tot middelmatige druk uit.

Hoe krijg je natuursteen buiten weer mooi?

Schoonmaakproducten. Groene zeep, bleekwater en schoonmaakazijn zijn allemaal geschikt om niet al te hardnekkig vuil als algen en mos te verwijderen van de tegels. Los op in heet water, giet over de tegels, laat even inwerken, schrob het terras of de oprit met een zachte bezem en spoel af met de tuinslang.

Hoe krijg ik mijn natuursteen weer glanzend?

Eens in de maand dweilen met Boenzeep kan al voldoende zijn om glans terug te brengen. De boenzeep voedt de steen, waardoor deze minder gevoelig wordt voor beschadigingen en dus slijtage. Ook wordt de kleur en structuur van de steen weer terug gehaald.

Wat is zoeten van hardsteen?

Verzoeten of zoeten is een gladde oppervlakteafwerking van natuursteen, evenals polijsten. Waar polijsten een hoogglansresultaat geeft, leidt verzoeten echter tot een minder sterke glans van het oppervlak. Verzoeten is de laatste fase van het schuurproces van natuursteen.

Hoe krijg ik Belgisch hardsteen glanzend?

– Onderhoud: Met iedere dweilbeurt blijft er een filmpje zeep of was (polymeer) achter wat de steen weer voedt waardoor deze (na een aantal weken) weer voller van kleur en glanzender wordt. Dit filmlaagje werkt tevens als een soort bumper welke de eerste vervuiling/vlekken tegenhoudt.

Hoe blauwe steen buiten reinigen?

Reinig uw tegels met neutrale zeep op basis van lijnolie of marseillezeep, opgelost in lauw water. Het zeepwater zal uw steen voeden en eventuele kleine krasjes verdoezelen. Spoelen is niet nodig. Droog de vloer gewoon af met een in lauw water gespoelde dweil en de klus is geklaard!

Hoe blauwe steen terug blauw maken?

Door het herverzoeten van de steen wordt immers een uiterst dunne laag van het bovenvlak geslepen en verzoet, waardoor de steen automatisch een lichtblauw of donkerblauw effect krijgt (afhankelijk van de gebruikte korrelgrootte).”

Hoe terras blauwe steen reinigen?

Hoe natuursteen terug laten glanzen?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven