Hoe werkt de ATAG inductiekookplaat?

Hoe werkt de ATAG inductiekookplaat?

Bij een inductiekookplaat wordt de warmte in de panbodem gemaakt. De grootte en het materiaal van de panbodem bepalen hoe efficiënt de warmte wordt opgewekt. De kookplaat maakt een tikkend, zoemend of fluitend geluid tijdens het koken. De ventilator blijft aan, ook na uitschakeling van het apparaat.

Wat is Pandetectie?

De functie automatische pandetectie (APD) staat standaard aan. U hoort een tikkend geluid als de APD actief is, ook als de kookzone niet in gebruik is. De functie staat uit als: De pan niet automatisch wordt herkend op de kookzone.

Wat is Slidecontrol?

De juiste warmte op het juiste moment is essentieel voor het slagen van een gerecht. Met ATAG’s unieke Iris Slide Control® kunt u voor elke kookzone het gewenste vermogen instellen. Nauwkeurig, intuïtief en snel, een lichte veeg van de vingertoppen met de klok mee.

Wat is de levensduur van een inductie kookplaat?

Een inductievuur is in aankoop duurder dan een elektrische kookplaat of gasfornuis. Je hebt bij de inbouw van een inductiekookplaat voldoende verluchting nodig. Ook een aparte elektriciteitsgroep is een echte aanrader. Een inductiekookplaat heeft een middellange levensduur van zo’n 10 tot 15 jaar.

Waarom tikt mijn inductie kookplaat?

Wanneer er vocht onder de bodem van de pan zit, kan dit tikkende geluiden veroorzaken. Wanneer het vermogen laag is ingesteld , kan men het schakelen van de elektronica horen, dit zal dan af en toe een tikkend geluid maken. Wanneer pannen ouder worden kunnen deze een tikkend geluid veroorzaken.

Hoe werkt een Aankookautomaat?

Aankookautomaat: schakelt de kookzone automatisch terug wanneer de pan met water kookt. Flexibele kookzone: met flexibele kookzones gebruik je ook extra grote pannen en richt je de kookplaat naar eigen voorkeur in.

Wat is tiptoetsbediening?

Tiptoets. Dit is een nieuwe soort bediening die te vinden is bij vele keramische kookplaten. De temperatuur kan hier geregeld worden door elektrische toetsten waar het vermogen digitaal mee kan ingesteld worden. Bij de klassieke tiptoetsbediening zitten de sensoren onder het vitrokeramisch glas.

Kan inductie koken op 220 volt?

U kunt een inductiekookplaat aansluiten op 220 Volt, zonder dat u een aanpassing hoeft te doen aan de meterkast. Daar dit wel kan, wanneer u voor een 3-fase aansluiting in de meterkast kiest. U kunt ook kiezen voor een 1- of 2-pits kookplaat, welke een aansluitwaarde heeft van circa 3.600 Watt.

Hoe leer ik koken op inductie?

Om op inductie te koken, moet de pan van magnetisch materiaal zijn gemaakt. Weet u niet zeker of uw pannen geschikt zijn, kunt u dat heel eenvoudig testen: houd daarvoor een magneetje tegen de onderkant van de pan. Blijft de magneet plakken, dan is de pan geschikt voor inductie.

Kan je je verbranden aan inductie?

Bij inductie koken is dit allemaal niet mogelijk: de warmte wordt in de bodem van de pan opgewekt, er zijn geen andere gebieden die direct opgewarmd worden dus het enige dat kan gebeuren is dat je je brandt aan de hete pan, maar dit kan bij elke vorm van koken gebeuren.

Waarom geen inductiekookplaat?

Er zijn ook een aantal mogelijke nadelen. Een klein deel van het magnetisch veld gecreeërd door de inductiespoel wordt niet geabsorbeerd door de kookpot en komt vrij in de omgeving. Dit kan in het menselijk lichaam een elektrische kringstroom opwekken. Daarnaast kan er sprake zijn van lekstraling.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven