Inhoudsopgave
Wat is een ambtelijk bezoek?
Ambtelijk bezoek Gesprekken die in het kader van de rechtsgang in een justitiële inrichting moeten worden gevoerd, bijvoorbeeld gesprekken met een advocaat, mogen in de justitiële inrichting plaatsvinden. U kunt bellen met het algemene nummer van de justitiële inrichting waar uw cliënt verblijft.
Wat is echtelijk bezoek?
Veel gevangenissen bieden deze mogelijkheid. Hierbij mag een gedetineerde zijn of haar partner ontvangen in een privé-kamer (in de praktijk aangeduid met de benaming ‘peeskamertje’), veelal voorzien van een bed. Zo’n bezoek duurt maximaal twee uur en wordt hooguit eens per maand toegekend.
Wie bepaalt in welke gevangenis Je komt?
Van belang is dat de vraag naar welke gevangenis u gaat, niet alleen bepaald wordt door uw persoonlijke omstandigheden en de lengte van uw gevangenisstraf mede afhangt van de wijze waarop u zich gedragen heeft en ook hoelang de wachtlijsten nog zijn voor met name de half-open gevangenissen.
Hoe werkt BZT?
In bijna alle inrichtingen geldt de regel dat de persoon of personen die zonder toezicht een gedetineerde willen bezoeken eerst vier keer op gewoon bezoek dienen te zijn geweest, waarna zij op BZT mogen gaan. De regel is ingevoerd om te voorkomen dat een gedetineerde bijvoorbeeld een prostituee op bezoek laten komen.
Wat is ongestoord bezoek?
Het ongestoord bezoek vindt plaats in een apart lokaal waar geen toezicht is van iemand van de gevangenis. U kunt dat lokaal van binnenuit sluiten zodat u in alle privacy tijd met elkaar kunt doorbrengen. De gevangenis organiseert dit soort bezoek om de band tussen de gedetineerde en zijn familie te onderhouden.
Hoe vaak bezoek zonder toezicht?
Gevangenissen of de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) geven geen adressen door van iemand die in de gevangenis zit. Dit heeft te maken met privacyregels. Daarnaast heeft u recht op bezoek. In normale gevangenissen kan de directeur 1 keer per maand bezoek zonder toezicht toestaan.
Hoe kom je in een jeugdinrichting?
Er zijn 19 jeugdgevangenissen in Nederland. In de jeugdgevangenis komen kinderen van 12 tot 18 jaar. In de jeugdgevangenissen komen kinderen die iets ernstigs hebben gedaan en kinderen die niet helemaal geestelijk in orde zijn (die in de war zijn) en voor kinderen die thuis niet verzorgd worden.
Wie betaalt de gevangenis?
Zodra de straf is opgelegd, is de dader voor zijn verblijf een eigen bijdrage verschuldigd en kan deze worden geïnd. Als de gevangene in financiële problemen terecht dreigt te komen, kan een betalingsregeling worden getroffen. Uiteindelijk moet wel het hele bedrag worden betaald.
Hoe lang duurt BZT?
Ontzegging van bezoek voor de volle twaalf maanden is alleen mogelijk bij gedetineerden die verdacht worden van of veroordeeld zijn voor een terroristisch misdrijf en bij gedetineerden waarbij de bescherming van slachtoffers van of anderszins betrokkenen bij misdrijven een weigering voor een zo lang mogelijke termijn …
Wat doen gevangenen de hele dag?
Hieronder vallen recreatie, luchten, bezoek, sport, arbeid, onderwijs, gebruik van bibliotheek en het recht op geestelijke en medische verzorging. De tijden buiten het dagprogramma brengt een gedetineerde door op cel. Bijvoorbeeld door het volgen van onderwijs.
Hoe kom ik in contact met een gedetineerde?
Een andere mogelijkheid om in contact te komen met gevangenen is het geven van de SOS Cursus. SOS staat voor Spreken over Slachtoffers, Schuld en Samenleving. Het is een zogeheten herstelrechtcursus, ontwikkeld door Gevangenenzorg Nederland.
Hoe lang is BZT?
BZT show | |
---|---|
Genre | Amusement |
Speelduur | 60 minuten |
Presentatie | Pepijn Gunneweg Jetske van den Elsen |
Redactie | Koert de Keijzer Annelies Harterink Annelies de Wit Femke de Wolf Hilde Schellekens Martijn Lowik |