Hoeveel draad nodig voor opzetten breiwerk?

Hoeveel draad nodig voor opzetten breiwerk?

Moet je 100 steken opzetten? Wikkel dan de draad 25 keer om je naald heen, ontwikkel het en je hebt de hoeveelheid garen die je nodig hebt. Met dit stuk meet je 4 gelijke lengtes uit. Als je dit gedaan hebt begin je met opzetten.

Wat is de eerste naald bij breien?

De eerste en de laatste steek van een naald worden ook wel de kantsteken genoemd. De manier waarop je deze steken breit bepaalt hoe de rand (de kant) van je werk eruit gaat zien.

Hoeveel steken zet ik op voor een trui?

Omrekenen van een patroon Aan de hand van jouw proeflapje weet je hoeveel steken en toeren je nodig hebt voor 10 cm. Een voorbeeld: 16 steken en 24 toeren is 10×10 cm. Een snelle som leert je dat je dus 1,6 steken nodig hebt voor 1 cm en het zestigvoudige hiervan voor 60 cm, dus 96 steken.

Hoe maak je een Proeflapje breien?

Hoe brei ik een proeflapje? Een proeflapje brei je aan de hand van de gegevens die je op het label van je garen vindt, óf hoe het staat aangegeven in het patroon. Op het label van een bol staat bijna altijd het aantal steken van een vierkantje van 10 bij 10 centimeter aangegeven. Dit is het proeflapje.

Hoeveel draad heb je nodig om steken op te zetten?

dianaatje. De truc was ongeveer: draad langs je breinaald houden en dat zou dan 20 steken moeten zijn. Als je draad net zo lang is als de naald.

Hoeveel draad nodig voor afkanten?

Als je in het rond moet verbinden, kan je de lus zekeren met de draadeinde en de eindjes daarna inweven. Als het werk vlak moet blijven, heb je ca. 10 cm garen van het draadeinde nodig om deze steek te zekeren.

Hoe middelste steken afkanten?

Bijvoorbeeld: kant de middelste 20 steken af (op een rij met 50 steken). Brei 15 steken, begin dan met afkanten: brei 2 steken en haal de eerste over de tweede … Herhaal dit 20 keer (of tot er nog 14 steken op de rechternaald staan, de 15e steek staat al op de linkernaald!).

Wat is een naald bij breien?

Naald breien: de steken op 1 naald breien, dit is niet per definitie een toer. Proeflapje: een lapje dat je breit om het aantal steken en toeren in 10 cm te bepalen. Recht: rechte steken breien. Reliëfsteek: in de toer zelf worden rechte en averechte steken afgewisseld waardoor patronen ontstaan.

Wat is makkelijk om te breien?

Eerste trui op rechte naalden Maar ook op rechte naalden kun je prima een trui breien. Je breit dan meestal een los voorpand, los achterpand en twee losse mouwen die je later aan elkaar naait tot een complete trui. Als het recht en averecht breien je lekker afgaat, kun je hier eens aan beginnen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven