Is Kokospalmsuiker hetzelfde als kokosbloesemsuiker?
Palmsuiker wordt gemaakt van nectar dat gewonnen wordt uit de bloesem van een aantal specifieke palmbomen. Voorbeelden hiervan zijn de arengpalm (ook wel: suikerpalm) en de dadelpalm. Wanneer de nectar van de kokospalm komt wordt het eindproduct kokosbloesemsuiker genoemd.
Wat is het verschil tussen kokosbloesemsuiker en gewone suiker?
Suiker blijft natuurlijk suiker, maar er zitten grote verschillen in het type suiker. Kokosbloesemsuiker is niet geraffineerd. Omdat het minder bewerkt is dan tafelsuiker, bevat het meer voedingsstoffen. Kokosbloesemsuiker heeft ook een lage GI, waardoor je het met mate kunt gebruiken tijdens het afvallen.
Waarom is kokosbloesemsuiker beter?
Het is de gezondste vorm van suiker, tot zover bekend, omdat het 1) volledig ongeraffineerde suiker is, 2) boordevol goede voedingsstoffen zit (denk aan B-vitamines, magnesium, ijzer, zink en kalium) en 3) zeer laag scoort (waarde 30-35) op de Glycemische index, hetgeen betekent dat kokosbloesemsuiker ons veel en lang …
Is kokosbloesemsuiker geraffineerde suiker?
Ongeraffineerde suiker wordt wel bewerkt maar niet gezuiverd in de fabriek. Daarom heeft het soms een donkerdere kleur dan geraffineerde suiker. Een andere benaming voor ongeraffineerde suiker is natuurlijke suiker. Voorbeelden van natuurlijke suikers zijn palmsuiker, kokosbloesemsuiker, honing en ahornsiroop.
Is kokosbloesemsuiker geschikt voor diabetes?
Kokosbloesemsuiker kan vanwege de lage Glycemische Index een gezond alternatief zijn voor mensen die last hebben van een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes type 2 (overleg in dit geval wel altijd eerst met je arts), en omdat kokosbloesemsuiker niet bewerkt of verhit is geweest is het ook een zeer geschikt voor …
Waardoor kan je kokosbloesemsuiker vervangen?
Agavesiroop. Agavesiroop wordt gemaakt van de nectar van de agaveplant. Het is net als kokosbloesemsuiker een hip ingrediënt dat door allerlei health influencers wordt aangeprezen als veel gezonder dan gewone witte suiker. Je vindt het tegenwoordig niet alleen in de natuurwinkels maar ook in de supermarkt.