Kan Griekse yoghurt in plaats van creme fraiche?

Kan Griekse yoghurt in plaats van crème fraîche?

Griekse en Turkse yoghurt zijn perfecte vervangers voor zure room en crème fraîche. Dezelfde koude romige sausjes zijn nu net iets lichter, net iets frisser. Ze schiften niet – zoals gewone yoghurt en zure room – in pittige Indiase curry’s en geurige gerechten uit het middenoosten.

Wat is gezonder Turkse of Griekse yoghurt?

Volgens het Voedingscentrum maakt het voor je gezondheid waarschijnlijk weinig uit of je nu Bulgaarse, Griekse of Turkse yoghurt eet. Elke yoghurtsoort is in principe gezond, omdat het gefermenteerd is.

Kun je slagroom vervangen voor crème fraîche?

Crème fraîche Dit is room waar nog melkzuurfermenten aan worden toegevoegd. Het vetpercentage in deze aangezuurde room is dus identiek aan dat van slagroom. Je kunt ‘m op dezelfde manier gebruiken, maar je krijgt er een subtiele, friszure smaak bij.

Hoe slecht is crème fraîche?

Crème fraîche en slagroom bevatten beiden veel verzadigd vet. Beide producten hebben een vetgehalte van 35% en staan niet in de Schijf van Vijf. Eet ze daarom liever niet te vaak. Of je bijvoorbeeld een quiche maakt met slagroom of crème fraîche maakt dus niet uit: de een is niet gezonder dan de andere.

Wat is beter slagroom of kookroom?

Kookroom is eigenlijk een light-versie van de gewone slagroom. Het is in principe hetzelfde product, maar dan met minder vet. Je gebruikt kookroom meestal om sauzen of soepen een romige smaak of structuur te geven, maar ditzelfde bereik je ook met ongeklopte slagroom of crème fraîche.

Wat kun je gebruiken in plaats van crème fraiche?

Om het helemaal ingewikkeld te maken, sour cream is wel hetzelfde als zure room. In koude gerechten kun je crème fraiche dus vervangen door zure room / sour cream of eventueel magere kwark of yoghurt.

Kan kwark in plaats van creme fraiche?

Qua structuur en smaak komt de volle kwark het dichtst bij creme fraiche. Yoghurt zou eventueel ook nog gaan maar dan wordt het wel waterig, en koffiemelk zou ik echt niet proberen.

Wat is gezonder roer of stand yoghurt?

Gewone simpele magere yoghurt is een gezonde keus. Links- of rechtsdraaiend, of roer of stand maakt allemaal niet zo veel uit. Bij darmklachten kan een speciale probiotische yoghurt het proberen waard zijn. Het effect is nog niet bewezen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven