Kunnen alle lampen op een dimmer?

Kunnen alle lampen op een dimmer?

Het antwoord is: elke gloeilamp is dimbaar, maar bij LED verlichting is dat niet altijd het geval. De dimbaarheid is vooral anders doordat LED lampen een lager(e) voltage, wattage en andere spanning hebben. Hierdoor is er altijd een transformator nodig en deze zit vaak ingebouwd.

Hoeveel lampen op een dimmer?

Stel u gebruikt een dimmer met een vermogen van 5W – 150W en u heeft één led lamp 4W. U dient dus minimaal 2 lampen aan te sluiten om het minimale vermogen te behalen. U kunt een maximum van 37 lampen op de dimmer aansluiten.

Kan er een dimmer op een spaarlamp?

Spaarlampen dimmen is niet eenvoudig, simpelweg omdat maar weinig spaarlampen dimbaar zijn. Daarnaast zijn de meeste dimbare spaarlampen niet traploos dimbaar en kunnen ze bij het gebruik van een ongeschikte dimmer gaan knipperen of zelfs stuk gaan.

Welke lamp om te dimmen?

Gloeilampen en halogeenlampen zijn vanwege de eenvoudige techniek vrijwel altijd goed dimbaar*. (* mits u een dimbare lichtbron en een passende dimmer gebruikt) De meeste spaarlampen zijn niet dimbaar. TL buizen zijn in principe niet dimbaar en meeste led is niet dimbaar, maar er zijn ook dimbare ledververlichting.

Kan er een dimmer op LED verlichting?

Ja, led verlichting is te dimmen. Maar standaard zijn niet alle led lampen dimbaar, dus het moet specifiek vermeld staan dat de led lamp (of bijbehorende led trafo) dimbaar is.

Kun je een dimbare lamp gebruiken zonder dimmer?

De Philips SceneSwitch is een no-nonsense lamp die zonder dimmer kan dimmen. De lamp dimt via de normale lichtschakelaar. Hierdoor hoeft u geen dure LED-dimmers aan te schaffen en te installeren. Tevens krijgt de SceneSwitch lamp een warmere kleur als je hem dimt.

Hoeveel spotjes kunnen er op een dimmer?

Wanneer je 2 tot 8 spots wilt kunnen dimmen zou een 7-110 Watt LED dimmer geschikt zijn. Wil je 8 tot 16 spots kunnen dimmen dan is een sterkere dimmer aan te raden. Namelijk een 20-250 Watt LED dimmer. Het is af te raden om nog meer spots tegelijk te dimmen.

Hoeveel lampen op 1 Driver?

Welke LED driver heb je nodig? Om het type LED driver te bepalen vermenigvuldig je het vermogen van de LED lamp, uitgedrukt in Watt met het aantal LED lampen. Wil je drie LED spots van van 3,3 Watt aansluiten die een continue stroom nodig hebben van 350 miliAmpère? Vermenigvuldig dan 3,3 Watt met 3 LED lampen.

Kan je een halogeenlamp dimmen?

Halogeen dimmers Als je halogeenlampjes wilt dimmen is het belangrijk dat je goed oplet wat het voltage is van jouw lampjes. De 230 volt halogeenlampen kun je gewoon met een normale dimmer gebruiken. Let er dus bij aanschaf op of de halogeen dimmer geschikt is om te werken met een trafo en 12 volt lampjes.

Kan een dimmer op kerstverlichting?

Kerstverlichting kan worden gedimd met behulp van een wandschakelaar of een wanddimmer. U kunt ook een lamp met een aan/uit-knop gebruiken. Een traditionele wanddimmer is niet geschikt voor LED verlichting. De LED-lamp kan gaan knipperen, zoemen, trillen of zelfs kapot gaan.

Hoe kan je licht dimmen?

Een niet dimbare lamp dimmen is tegenwoordig toch mogelijk! De nieuwste klik en dim lichtbronnen maken elke lamp met een E14, E27 of GU10 fitting dimbaar. Hoe eenvoudig kan het zijn! Doormiddel van de schakelaar zet je de lamp aan en uit en als je dit snel achter elkaar doet wissel je af van lichtintensiteit.

Is een LED lamp dimbaar?

In principe zijn alle modellen led lampen verkrijgbaar in een dimbare variant. Maar.. let op, ze zijn niet altijd standaard dimbaar. Let daarom bij de aanschaf van led er altijd op of er “dimbaar”/“dimmable” in de productnaam of specificaties is vermeld. Zo niet, dan kunt u er vanuit gaan dat de lamp niet dimbaar is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven