Wat is een Snelspanboorkop?

Wat is een Snelspanboorkop?

Bij een snelspanboorkop draai je de boor in 1 beweging met de hand vast. Dit is genoeg om een eenvoudige hout- of metaalboor niet weg te laten schieten. Een SDS-boorkop heeft een kliksysteem, waarmee je de boor in een schacht klikt. Wegslippen is hierdoor onmogelijk, maar de boor kan wel heen en weer bewegen.

Waar staat SDS voor?

SDS. De meeste boorhamers zijn gewoonlijk voorzien van een boorkop met een kliksysteem. Deze koppeling garandeert een betere vergrendeling van de boor in de machine, waardoor de boor niet in de kop kan slippen. SDS staat voor: Special Direct System; in het originele Duits “Steck – Dreh – Sitz” (Steek – Draai – Zit).

Wat zijn goede SDS boren?

De goedkoopste SDS boren zijn de standaard SDS-plus betonboren met de 2 snijder kop , voor normale werkzaamheden in steen en beton zonder ijzer heeft u hieraan gewoon een goede SDS boor. Dient u te boren in gewapend beton of dienen de gaten mooi rond te zijn , dan is de goede SDS boor de viersnijder variant.

Hoe haal je een boorkop los?

Houd het elektrische gereedschap vast en draai de (tandkrans) boorhouder (1) los door de inbussleutel (11) tegen de wijzers van de klok in te draaien. Een vastzittende (tandkrans) boorhouder wordt losgemaakt door een lichte slag op de lange schacht van de inbussleutel (11).

Wat is een Tandkransboorkop?

Boorkop soorten | Tandkrans boorkop Een tandkransboorkop heeft een linkse en rechtse loop en werd vooral vroeger vaak gebruikt. Deze kop heeft zich bewezen door zijn betrouwbaarheid. Het kenmerk van een tandkrans boorkophouder is dat je het boortje vastdraait met een sleutel, wat relatief veel tijd kost.

Kan SDS Plus in SDS?

De SDS-PLUS aansluiting heeft ten opzicht van de SDS aansluiting twee extra groeven. Daardoor heeft de boorkop meer grip op de boor tijdens de rotatie. SDS-PLUS boren passen wel in een SDS boorkop, maar andersom niet.

Wat is het verschil tussen SDS Max en SDS Plus?

Het eerste duidelijke verschil tussen de SDS boren is altijd de diameter. Een SDS en SDS-Plus schacht is 10 millimeter, terwijl SDS-Max 18 millimeter is. De SDS-Max schacht heeft het voordeel dat deze in een eenvoudige veerbelaste boorkop past, zodat bits eenvoudig in de boorkop worden gedrukt zonder vast te draaien.

Kan SDS plus boor in SDS boormachine?

SDS-PLUS is de opvolger van SDS. De SDS-PLUS aansluiting heeft ten opzicht van de SDS aansluiting twee extra groeven. Daardoor heeft de boorkop meer grip op de boor tijdens de rotatie. SDS-PLUS boren passen wel in een SDS boorkop, maar andersom niet.

Welke boor is het meest geschikt voor het boren in beton?

Eigenlijk is het antwoord op de vraag waarmee je in beton boort heel simpel. Het is namelijk een boorhamer. Dit type boormachine heeft naast een roterende functie een klopfunctie. En ja, die functie vind je ook bij een klopboormachine.

Kun je met Metaalboor in steen boren?

Met een klopboormachine kunt u prima door steen heen boren, echter als u een gat wilt maken in een betonnen wand is een boorhamer een must. Bij een steenboor is het materiaal van de boor in de punt harder. Bij een betonboor is de punt er apart opgezet omdat deze van Widia metaal moet zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven