Inhoudsopgave
Hoe smaakt knolraap?
Knolraap is scherp en radijs-achtig van smaak. Gekookt is de knol lekker zacht en mals en licht zoet van smaak.
Wat lijkt op koolrabi?
Koolraap is een echte wintergroente die behoort tot de familie van de kool. Deze knol groeit onder de grond en heeft een ruwe groengele schil. Als je koolraap kookt of stooft krijgt het een zachte, zoetige en bijzonder aromatische smaak. Koolrabi is juist in het voorjaar verkrijgbaar.
Wat is het verschil tussen knolselderij en knolraap?
Beide groentes worden vaak met elkaar verward, terwijl ze toch verschillend zijn. De koolraap is een echte wintergroente en smaak zoetig, terwijl de knolraap juist aan het einde van de lente en in de zomer geoogst wordt en ook wel meiknol genoemd wordt. Beide groenten groeien onder grond en zijn de knol van de plant.
Hoe ziet knolraap eruit?
Toch zijn er duidelijke verschillen. Een knolraap is veel kleiner, gladder en mooi wit van onderen, en smaakt wat frisser, haast radijsachtig, terwijl koolraap zoetig is en meer weg heeft van een wortel en een ruwe, groengele of lichtbruine schil heeft.
Hoe ziet een koolraap eruit?
Deze flinke jongens zijn qua grootte vergelijkbaar met een knolselderij en behoren tot de koolfamilie. Van buiten zien ze meestal geel-paars, en van binnen zijn ze vaal geel. De smaak van koolraap is wat zoetig, richting die van pastinaak, en is ook een typische wintergroente.
Wat lijkt op Meiknol?
Als je hem rauw zou verwerken, is radijs de beste vervanger. De gekookte versie kun je in andere seizoenen vervangen door knolselderij.
Wat lijkt op knolselderij?
Geen zorgen, je kunt knolselderij vervangen door pastinaak, aardappel, aardpeer of peterseliewortel.
Is knolselderij een koolsoort?
Soorten groente Wortel- en knolgewassen: rode bieten, bospeen, waspeen, knolselderij, radijs, winterpeen, koolraap, schorseneren, pastinaak, rettich. Koolsoorten: bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, koolrabi, rode kool, savooiekool, spitskool, witte kool, spruitjes, paksoi.
Is knolselderij kool?
Knolselderij, Apium graveolens var. rapaceum, is een variant van selderij die net boven de grond een knol vormt. Knolselderij vormt een knol met een diameter van zo’n 10 cm. De knollen voor industriële verwerking moeten groter zijn dan die voor verse consumptie.