Inhoudsopgave
Wat bespreek je in de resultaten?
In je resultatenhoofdstuk bespreek je per deelvraag of deelhypothese een deelconclusie die uit ongeveer twee zinnen bestaat. Belangrijk is dat de betekenis van het resultaat hier nog niet wordt gelinkt aan de onderzoeksvraag/hoofdvraag van de scriptie. Dat is wat er in de conclusie gebeurt.
Wat is een conclusie voorbeeld?
Het doel van een conclusie is om je centrale onderzoeksvraag te beantwoorden. Begin daarom je conclusie met het herhalen van deze onderzoeksvraag. Eindig je conclusie met een krachtige slotzin waarin je een laatste keer kort samenvat wat het antwoord op je hoofdvraag was of dat de hypothese juist of onjuist was.
Hoe resultaten verwerken?
Bij kwantitatieve resultaten (uit enquêtes en/of experimenten) heb je cijfermatige gegevens verzameld. Bespreek de uitkomsten, gemiddelden en metingen die bij elke deelvraag relevant zijn om deze te beantwoorden. Om je resultaten te ondersteunen kun je grafieken, tabellen of taartdiagrammen inzetten.
Wat staat er in de conclusie?
Een conclusie is een besluit waarin het voorgaande samenkomt. In een betoog, een essay of wetenschappelijke literatuur wordt meestal besloten met een conclusie waarin het voorgaande kernachtig wordt samengevat, de verschillende argumenten tegen elkaar worden afgewogen en tot een uiteindelijk standpunt wordt gekomen.
Waar beantwoord je de deelvragen?
Deze theoretische deelvragen worden beantwoord in het theoretisch kader. De onderzoeksdeelvragen zijn de deelvragen waarvoor jij zelf data gaat verzamelen, bijvoorbeeld middels enquêtes of interviews. Deze deelvragen worden beantwoord in het resultaten hoofdstuk van je scriptie.
Hoe deelvragen beantwoorden?
De deelvragen zijn minder complex dan de hoofdvraag. Je combineert niet twee typen onderzoeksvragen met elkaar. Je stelt alleen deelvragen op die je per se nodig hebt om je hoofdvraag te beantwoorden. Je stelt altijd wel één of twee beschrijvende of vergelijkende deelvragen op.
Hoe kan je een conclusie beginnen?
De conclusie begint met een samenvatting van de hoofdvraag of probleemstelling. Vervolgens leg je de conclusies en bevindingen uit die je in je scriptie hebt beschreven. Tenslotte beantwoord je de hoofdvraag en leg je uit door hoe je tot deze conclusie bent gekomen.
Hoe gebruik je het woord Concluderend?
Voorbeelden
- Ik denk aan zijn aftandse woning en concludeer dat hij niet veel kan verkopen.
- Wat hij gedaan heeft, is ontzettend dom en dus concludeer ik dat hij dom is.
Hoe vragenlijsten verwerken?
Volg deze vier stappen om uw enquêteresultaten effectiever te berekenen:
- Bekijk uw belangrijkste onderzoeksvragen.
- Filter kruistabellen en resultaten.
- Ontcijfer de getallen.
- Trek conclusies.
Hoe herken je een conclusie?
Vaak staat het woordje ‘dus’ bij een conclusie. Een conclusie trekken gebeurt meestal aan het einde van de tekst, maar het kan ook aan het begin van de tekst. De uitspraak en de conclusie kan binnen één zin staan, maar ook binnen meerdere zinnen. Het is al laat (uitspraak), dus moet Jippe naar bed (conclusie).
Hoe schrijf je een goede conclusie essay?
In de conclusie van je essay toon je aan dat je stelling, jouw standpunt ofwel thesis statement, steekhoudend is. Je doet dit door aan te geven waarom alle argumenten leiden tot de enige conclusie, namelijk jouw standpunt. Je geeft hiermee antwoord op de vraag: ‘En dus? ‘
Hoe moet je deelvragen formuleren?
Deelvragen formuleer je op basis van de probleemstelling en het theoretisch kader….Zo formuleer je een goede deelvraag
- uit één vraag bestaan;
- minder complex zijn dan de hoofdvraag;
- ondersteunend zijn aan de hoofdvraag;
- in logische volgorde staan;
- beginnen met beschrijvende of vergelijkende vragen.