Wat verwerk je in een conclusie?

Wat verwerk je in een conclusie?

In de conclusie geef je een samenvatting van je onderzoek en beantwoord je de onderzoeksvragen die centraal stonden in je scriptie. Een conclusie is meestal beschrijvend en observerend. De verklaring en interpretatie van de resultaten van je onderzoek komt pas aan de orde in de discussie.

Hoe schrijf je een conclusie en discussie?

Schrijf eerst je conclusie en interpreteer vervolgens je conclusies. Dit doe je in je discussie. Hier ga je in op de conclusies die je onderzoek heeft opgeleverd door je resultaten te interpreteren. Nu mag je dus wel analyseren en kijken wat de consequenties zijn van je onderzoek.

Hoe schrijf je conclusies en aanbevelingen?

In de conclusie beantwoord je de onderzoeksvraag en baseer je je op je onderzoeksresultaten. In je aanbevelingen daarentegen baseer je concrete oplossingen voor het onderzochte probleem op je conclusie, zodat je opdrachtgever nieuwe doelen kan stellen. Deze aanbevelingen sluiten daarmee aan op je onderzoek.

Hoe verwerk je resultaten scriptie?

Zo zullen de resultaten van een kwantitatief onderzoek veelal uit statistieken en cijfers bestaan, terwijl je bij kwalitatief onderzoek veel citaten gebruikt.

Waar beantwoord je de hoofdvraag?

De hoofdvraag is de centrale onderzoeksvraag van je scriptie. De hoofdvraag stel je op met behulp van de probleemstelling die je weer met behulp van de probleemanalyse hebt opgesteld. De hoofdvraag beantwoord je in je scriptie met het onderzoek dat je doet.

Hoe schrijf je een voorwoord PWS?

In een goed voorwoord vind je de volgende dingen terug:

  1. Waar gaat het profielwerkstuk over?
  2. Wat was de aanleiding om dit onderwerp te kiezen?
  3. Benoem alle personen die jou geholpen hebben bij het schrijven en onderzoeken.
  4. Afsluiten met je naam, plaatsnaam en de datum.

Hoe begin je een conclusie betoog?

Waak ervoor dat je niet simpelweg alle argumenten herhaalt. Je kunt ze wel kort samenvatten en vervolgens aangeven dat ‘daarom’ jouw stelling juist is. Je mag in je conclusie ook geen nieuwe argumenten of anderszins nieuwe informatie aandragen.

Hoe schrijf je een conclusie Scribbr?

Checklist: Conclusie

  1. De onderzoeksvragen zijn beantwoord.
  2. Er is een antwoord geformuleerd voor de hoofdvraag/probleemstelling.
  3. De hypothesen zijn bevestigd of ontkracht.
  4. De conclusie is in de juiste werkwoordstijden geschreven.
  5. Er staan geen eigen interpretaties in de conclusie.
  6. Er wordt geen nieuwe informatie gegeven.

Wat is het verschil tussen een conclusie en een discussie?

De discussie gebruik je om jouw onderzoek en conclusie in wetenschappelijk perspectief te plaatsen. Als je naar aanleiding van het theoretisch kader verwachtingen ten aanzien van de uitkomsten hebt gehad, kun je in de discussie aangeven of de resultaten en conclusie overeenkomen met deze verwachtingen.

Waar moeten aanbevelingen aan voldoen?

Waar moeten aanbevelingen aan voldoen?

  • is voorgekomen op basis van de analyse van de resultaten en de conclusie;
  • draagt bij aan de oplossing van het probleem waar onderzoek naar gedaan wordt;
  • is helder en concreet geformuleerd;
  • maakt duidelijk wat de actie moet opleveren;

Hoe schrijf je een goede aanbeveling?

5 Tips LinkedIn aanbeveling schrijven

  1. Begin met een pakkende eerste zin.
  2. Beschrijf jullie relatie.
  3. Deel duidelijk de competenties.
  4. Voeg wat persoonlijkheid toe.
  5. Eindig uw aanbeveling sterk.

Hoe schrijf je een conclusie aan het einde?

Een conclusie schrijf je aan het einde, als je scriptie bijna af is. Tijdens je scriptie of onderzoek kan je al een lijst bijhouden met conclusies. Het is zelfs een goed idee om aan het eind van elk hoofdstuk kort de conclusie van dat hoofdstuk op te schrijven.

Hoe sluit je een conclusie af?

Een scriptie, werkstuk of onderzoeksverslag sluit je af met een conclusie. Hierin vermeld je het antwoord op je onderzoeksvraag. Bij het schrijven van een conclusie is het belangrijk dat je terug pakt op de inleiding, niets beschrijft wat niet eerder in je verslag aan bod is gekomen en je zo duidelijk mogelijk uit een zet welke conclusies er

Wat is de conclusie van een onderzoek?

In je conclusie geef je aan welke bevindingen je hebt gedaan door middel van je onderzoek. Er kan ook in staan welke aanbevelingen je doet naar aanleiding van je onderzoek en welk onderzoek er op dit gebied nog meer mogelijk is in de toekomst. In de conclusie wordt geen nieuwe informatie meer beschreven.

Wat is de conclusie van een scriptie?

De conclusie begint met een samenvatting van de hoofdvraag of probleemstelling. Vervolgens leg je de conclusies en bevindingen uit die je in je scriptie hebt beschreven. Tenslotte beantwoord je de hoofdvraag en leg je uit door hoe je tot deze conclusie bent gekomen. Als in de inleiding een doelstelling is genoemd,

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven