Is een trust legaal?

Is een trust legaal?

Trusts die aan bepaalde vormvereisten voldoen (bijvoorbeeld op schrift gesteld, actief opgericht en niet uitsluitend gericht op vermogen in een ander land dan het land van het recht van de trust) worden in Nederland erkend op grond van het Haags trustverdrag.

Is een trust een rechtspersoon?

Een trust is geen rechtspersoon naar Nederlandse begrippen maar een doelvermogen.

Wat zijn de voordelen van een trust?

Een trust (of trust fund) is een rechtsvorm in het Angelsaksische recht welke wordt gebruikt om vermogen te beheren. De trust kent geen rechtspersoonlijkheid. De voordelen van het onderbrengen van vermogen in een trust is het ontwijken van belasting en het afschermen van vermogen voor schuldeisers.

Waarom een trust oprichten?

Een trust fund wordt voornamelijk opgezet om fiscale redenen. Minder belasting betalen dus. Het gaat dan nadrukkelijk niet om belasting ontduiken maar belasting ontwijken. Via een trust is het mogelijk om belasting te besparen en erfbelasting of successierechten te beperken.

Wat doet een trust kantoor?

Een trustkantoor is een bedrijfspand waarin meerdere brievenbus-bv’s zijn gevestigd. Het is een financieel-administratieve dienstverlener voor buitenlandse bedrijven. Ze zorgt er voornamelijk voor dat een buitenlands bedrijf in Nederland geregistreerd staat en volgens de Nederlandse wetten (lage) belasting betaalt.

Wat is een trust Holding?

vorm van concentratie in het bedrijfsleven, waarbij de zelfstandigheid der deelnemers bijna geheel wegvalt. Meestal wordt een N.V. opgericht, die holding company wordt van de deelnemers, terwijl de deelnemers weer mede-eigenaar van de holding company worden.

Wat is domicilie plus?

Wanneer diegene die domicilie verleent tegelijkertijd bijkomende werkzaamheden verricht, is er sprake van het verlenen van domicilie plus.

Wat is een Jersey trust?

Een Jersey Trust biedt veel voordelen voor gezinnen die op zoek zijn naar een veilige politieke omgeving, samen met een platform voor asset protection en estate planning. Deze wet moderniseerde trusts die al eeuwen bestaan. Sinds 1984 heeft Jersey trusts opgericht voor de bescherming van hun begunstigden.

Wat is de trust Belastingdienst?

Vermogen dat een natuurlijk persoon inbrengt in een trust of (buitenlandse) stichting die een particulier doel dient, kan worden aangemerkt als een afgezonderd particulier vermogen (APV). Het gaat hier vaak om familievermogen.

Waarom afgezonderd particulier vermogen?

zwevend vermogen kunnen zijn, waardoor belasting wordt ontweken. Om dit te voorkomen worden de bezittingen en de schulden van een afgezonderd particulier vermogen toegerekend aan de inbrenger, en bij diens overlijden aan zijn erfgenamen, waardoor hierover inkomstenbelasting, erfbelasting e.d. kan worden geheven.

Wat zijn trust activiteiten?

Het ’ter beschikking stellen van een adres of postadres aan een rechtspersoon of vennootschap’ kwalificeert als een trustdienst (domicilie plus) als uw onderneming ook ‘bijkomende werkzaamheden’ aanbiedt, zoals administratie voeren.

Wat is doelvennootschap?

De vennootschap waarop een overnamebod is uitgebracht, en die dus het doelwit is van de overname (’takeover target’). Zie ook: overname, Besluit openbare biedingen (Nederland).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven