Kan een piercing dichtgroeien?

Kan een piercing dichtgroeien?

Door omstandigheden kan het zijn dat je jouw piercing een tijdje niet kan dragen. In principe zal een kraakbeen piercing niet dichtgroeien, maar slechts krimpen. Dit geldt echter alleen wanneer de piercing langer gedragen is dan de aanbevolen geneestijd. Wanneer dit niet het geval is, zal de piercing wel dichtgroeien.

Hoe lang blijft een piercing gaatje open?

Hoe snel een gaatje dichtgroeit verschilt per persoon. Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is.

Kan ik een industrial piercing zetten?

De piercing wordt gezet met een lange barbell van 1,6 mm of 2 afzonderlijke barbells van 1,6 mm. Een industrial is niet in ieder oor mogelijk. We kunnen in de shop voor je nakijken of de piercing mogelijk is in jouw oor.

Doet een piercing in je oor pijn?

Ook bij de genezing is het normaal dat je traguspiercing pijn doet, of gevoelig is. De pijn kan uitstralen naar de rest van je oor, de zijkant van je gezicht of je kaak. Over het algemeen is deze pijn net na het zetten van je traguspiercing ook weer zo weg, en blijft je piercing alleen nog wat gevoelig.

Waarom niet zonnebank met piercing?

Mag ik onder de zonnebank? Absoluut niet! En zeker niet gedurende de eerste 6 weken. Is dit niet het geval, dan kan je veilig onder de zonnebank maar wanneer je piercing wel blootgesteld wordt aan de UV straling, dan is het gedurende de eerste 6 weken af te raden.

Kan je zwemmen met een piercing?

Op zich kan chloor water niet zo heel veel kwaad als je gewoon keurig na het zwemmen je piercing goed afspoelt met schoon water. Toch is het bij verse piercings, (tot enkele weken oud) absoluut niet aan te raden in chloorwater te gaan zwemmen. Titanium piercings zijn echter wel ongevoelig voor zwembadwater.

Hoe lang duurt de genezing van een piercing?

De genezingstijd verschilt niet alleen per piercing maar ook per persoon. Zo duurt de genezing van een piercing minimaal 3 tot maximaal 9 maanden!

Welke piercing geneest het snelst?

Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.

Kan je van een helix een industrial maken?

De industrial piercing bestaat uit twee of meer piercings (in het oor) die met elkaar verbonden zijn door middel van een lange barbell. De meeste bekende versie van een industrial piercings is een diagonaal geplaatste barbell die twee helix piercings met elkaar verbindt.

Kan je meteen een ringetje laten piercen?

Je kunt dus ook meteen met een ringetje beginnen? ‘Het is niet zo dat je per se eerst een knopje moet dragen. Maar het hangt een beetje af van de plek. Zolang het ringetje niet te strak is, kan het vaak wel.

Welke piercing doet het meest pijn oor?

Kraakbeen Piercings op je kraakbeen zijn eigenlijk alle piercings die je kunt zetten op je oor. Deze piercing moet dus door een harder oppervlak dan de huid, waardoor dit pijnlijker is. Het laten zetten van de piercing doet niet zoveel pijn. Wel doet de genezing van deze piercing meer pijn.

Welke piercing past bij mijn oor?

Een gaatje in je oorlel wordt ook gezien als een goede piercing om mee te beginnen. Wil je wat anders, neem dan meerdere gaatjes in je oorlel. Ook kan je je oorlel oprekken voor een tunnel of plug piercing. Oorlel piercings zijn de enige piercing die ook bij kinderen onder de 12 jaar mogen worden gezet.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven