Hoe lees je een stafkaart?

Hoe lees je een stafkaart?

Een stafkaart is dus een vereenvoudigde weergave van de werkelijkheid….Bekijk de kaart goed

  1. Legenda (uitleg van alle kleuren en symbolen)
  2. Lengte- en breedtegraden.
  3. Hoogtelijnen.
  4. Pijl die naar het noorden wijst (staat meestal in de legenda)
  5. Schaal + schaalstaafje (daarmee schat je de juiste afstand)

Wat kan je vinden op een themakaart?

Bij het maken van een kaart wordt per definitie een bepaalde grootheid van een bepaald thema (zoals houttransport, bereikbaarheid of bevolkingsdichtheid) geclassificeerd op basis van met een bepaalde meetschaal ingewonnen data.

Hoe noem je iemand die kaarten maakt?

Iemand die dergelijke kaarten en aanverwante producten samenstelt wordt een cartograaf of kartograaf genoemd.

Wat staat er op een stafkaart?

Er bestaan verschillende soorten kaarten; wandelkaarten, fietskaarten, autokaarten, water & zeekaarten, enzovoort Bij Scouting gebruiken we de topografische kaart, ook wel bekend onder de naam Stafkaart. De kaart is in feite een verkleinde weergave van de werkelijkheid. Alle wegen en paden staan erop aangegeven.

Wat staat er op een topografische kaart?

Een topografische kaart (topo = plaats, grafisch = beschrijvend) is een kaart die bedoeld is om zo getrouw en volledig mogelijk een deel van het aardoppervlak te beschrijven door de weergave van onder meer het de natuurlijke kenmerken, reliëf, de infrastructuur, de bebouwing, de natuurlijke grenzen, de bestuurlijke …

Wat staat er op een staatkundige kaart?

Een staatkundige kaart geeft informatie die te maken heeft met het bestuur van een streek of land: grenzen, provincies, hoofdplaatsen … Een natuurkundige kaart geeft informatie over het natuurlijke landschap van een streek of land: waterlopen, reliëf, namen van heuvels of bergen …

Wat kun je allemaal in een atlas vinden?

In een Atlas staan allerlei informatieve kaarten over verschillende onderwerpen en plekken. Er staan overzichtskaarten in die bijvoorbeeld de topografie van landen laten zien, maar ook een heleboel thematische kaarten over specifieke onderwerpen als klimaat, bevolkingsgroei en waterhuishouding.

Hoe kan je zien dat een kaart een overzichtskaart is?

Een overzichtskaart is een kaart bij afdrukken in de Klic-viewer, waarop aangegeven staat hoe de gebiedsinformatie-aanvraag verdeeld is over het aantal printbare pagina’s.

Hoe heten de vakjes op een kaart?

Om te kunnen zijn hoe groot een afstand op de kaart is, staat er een schaal, die zijn vaak ingedeeld op meter of landmijl (ook bekend als mijl), zeekaarten hebben een schaal ingedeeld op zeemijl.

Waarom viel de topografische Dienst vroeger onder het ministerie van Defensie?

De dienst is sinds januari 2004 een onderdeel van het Kadaster, een zogeheten zelfstandig bestuursorgaan (zbo). Voor 2004 was het een onderdeel van de Koninklijke Landmacht, omdat het militaire nut van karteren voorop stond.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven