Wat is verschil tussen bever en otter?

Wat is verschil tussen bever en otter?

Een otter is ongeveer even groot als een bever, al heeft de bever een veel bredere rug. Otters hebben een smallere, langere, ronde staart. Ook de kop ziet er anders uit: de otter heeft een brede snuit die uitsteekt naast de neuspunt. De ogen staan iets naar voren gericht en hebben wenkbrauwen.

Kan een marmot zwemmen?

Sommige marmotten eten ook kleine dieren. Bosmarmot De bosmarmot is één van de grootste marmotten en kan ruim een halve meter groot worden. De bosmarmot kan goed klimmen en zwemmen. In de herfst graaft hij een diep hol voor zijn winterslaap.

Wat eet een bosmarmot?

Hij voedt zich voornamelijk met groene planten als gras, klaver, luzerne en weegbree, aangevuld met zaden, vruchten, ongewervelde dieren als sprinkhanen en slakken en de eieren en kuikens van grondbroedende vogels. Ook eet hij landbouwgewassen als maïs.

Waar leeft de bever?

De bever leeft langs rivieren, meren, vijvers, moerassen, beken en sloten, oude rivierarmen, grindgaten… zolang de toegang tot water jaarrond gegarandeerd is en er voldoende bomen langsheen de oever staan, is het voor de bever oké.

Waarom is de otter belangrijk?

In het verleden werd de otter genadeloos vervolgd omdat hij werd gezien als een geduchte concurrent van de visserij. Inmiddels weten we beter en is de otter een belangrijk boegbeeld voor het welslagen van de natuurontwikkeling, het waterbeleid en een motivatie om barrières te slechten.

Waarom fluit een marmot?

Ook zijn er zwervers, die geen vast woongebied hebben. Bij gevaar laten ze een korte, scherpe, fluitende alarmroep horen, waarna alle marmotten het gangenstelsel invluchten. De nestkamer, waarin de dieren slapen, ligt zeer diep, en is bekleed met gras.

Waar komt de bever voor in Nederland?

Sinds 1988 zijn ze weer uitgezet in ons land. Eerst in de Biesbosch, daarna ook in andere gebieden zoals de Gelderse Poort, het Maasdal en het Hunzedal. Van daaruit heeft de bever zich over grote delen van het land gevestigd, zolang er maar genoeg water, voedsel en leefruimte aanwezig is.

Waar kan ik bevers zien?

Bekende leefgebieden van de bever in Nederland zijn: de Biesbosch, de Millingerwaard, het Almeerderhout en het Limburgse Leudal. Nadat de bever sinds 1826 niet meer was gezien, vonden in 1988 in de Biesbosch en de Gelderse Poort herintroducties van het knaagdier plaats.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven