Wat is longweefsel?

Wat is longweefsel?

Je longen hebben een bijzondere anatomie en bevinden zich in je borstkas en worden omringd door je ribben. Tussen je borstwand en je longen liggen twee longvliezen. Tussen deze twee longvliezen zit een soort ‘glijmiddel’, waardoor de vliezen over elkaar kunnen bewegen. De longen lijken op omgekeerde bomen.

Wat betekent ventilatie longen?

ventilatie . Dit is de verplaatsing van lucht van buiten het lichaam via de luchtwegen naar de longblaasjes (alveoli) waar de gaswisseling plaatsvindt; diffusie .

Waarom zijn longblaasjes zo talrijk aanwezig?

De longblaasjes heten in vaktaal alveoli. Simpel gezegd zorgen de longblaasjes voor de uitwisseling van zuurstof, koolstofdioxide en water. Dat doen ze via een netwerk van hele kleine bloedvaatjes, die om de longblaasjes heen liggen. Via deze bloedvaatjes komt de ingeademde zuurstof in het bloed terecht.

Wat is de normale waarde van ademhaling?

Een normale ademfrequentie zit tussen de 15 tot 20 keer per minuut. Ben je ziek en adem je meer dan 24 keer per minuut? Dan is het goed om je huisarts te bellen.

Wat valt er onder circulatie?

Circulatie kan verwijzen naar: Atmosferische circulatie; de verplaatsing van lucht op grote schaal in de atmosfeer. Bloedcirculatie of bloedsomloop; zie Hart en vaatstelsel. Circulatie (mobiliteit); een vorm van mobiliteit.

Waar bestaat het longweefsel uit?

Elke long bestaat uit kwabben. De rechterlong heeft drie kwabben en de linkerlong twee. Rondom de longen zitten twee vliezen: het longvlies en borstvlies. De ruimte tussen de longen heet het mediastinum.

Waar gaat het slijm naartoe?

Slijm werkt als een beschermend dekentje, dat het weefsel eronder vochtig houdt. De plakkerige substantie in je luchtwegen vangt stof op en voert het af, zodat het niet verder in je lichaam terechtkomt. Het slijmvlies van je neus bevochtigt de lucht die je inademt. Als slijm uit je neus drupt, noemen we het snot.

Waar zijn longblaasjes verantwoordelijk voor?

De longblaasjes zorgen voor de uitwisseling van zuurstof en afvalstoffen. Dat doen ze via een netwerk van hele kleine bloedvaatjes, die om de longblaasjes heen liggen. Via deze bloedvaatjes komt de ingeademde zuurstof in het bloed terecht. Het bloed vervoert het zuurstof daarna door het hele lichaam.

Hoe gaan longblaasjes kapot?

Longblaasjes gaan kapot door het vele hoesten. En een roker moet veel hoesten doordat de trilhaartjes in de longen vastgeplakt zitten door de teer zodat ze hun schoonmaakwerk niet meer kunnen doen. Als je stopt met roken zullen kapotte longblaasjes niet herstellen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven