Hoe stel je SMART doelen op?

Hoe stel je SMART doelen op?

Je maakt doelen SMART in 5 simpele stappen:

  1. specifiek zijn.
  2. meetbaar maken.
  3. acceptabel voor jezelf en anderen.
  4. realistisch uitvoeren.
  5. tijdgebonden maken.

Wat betekent SMART maken?

Wat zijn SMART doelen? SMART staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Als je doelstellingen met deze criteria opstelt, worden ze duidelijk en concreet. Bij een samenwerking is dan voor iedereen helder waar je naartoe werkt.

Wat is een Zorgdoel?

Gewenste resultaat van een zorgplan, dat wordt beschouwd als een tussenliggende operationele stap om de uiteindelijke doelstelling van een zorgprogramma te bereiken.

Welke soorten leerdoelen zijn er?

Men onderscheidt leerdoelen in de volgende:

  • cognitieve en metacogitieve doelen (met het hoofd)
  • affectieve doelen (met het hart)
  • sociale doelen (met anderen)
  • motorische doelen (met de handen)

Hoe maak ik mijn doel SMART?

Ook voor veel verschillende tekstsoorten is SMART geschikt. Met deze vijf tips weet u zeker dat u deze methode correct gebruikt en maximaal benut. Tip 1: Gebruik de W-vragen (wie, wat, waar, wanneer, waarom, welke, etc.)

Waar staat de S voor bij SMART?

SMART is een afkorting die staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. SMART is een model om een goed geformuleerde doelstelling op te stellen, zodat de kans groter is dat er in werkelijkheid ook wat van terecht komt.

Wie heeft de SMART methode ontwikkeld?

Definitie. De Amerikaanse schrijver en hoogleraar management Peter Drucker introduceerde de SMART-methode in de jaren ’50 van de vorige eeuw. De methode van Drucker is daarbij een hulpmiddel. Door doelen op deze wijze te formuleren maak je ze concreet, haalbaar én controleerbaar, zo luidt de theorie.

Waarom Zorgdoelen?

Het is de bedoeling het zorgdoel zodanig te formuleren dat achteraf kan worden nagegaan of het werkelijk is bereikt. Formuleer het dus zo eenduidig en concreet mogelijk. Je kunt daarbij denken aan doelen die te maken hebben met tijdperiodes of specifieke prestatie.

Wat is het doel van een zorgplan?

Het zorgplan kan helpen om regie te houden over uw zorg. Dat kan gaan over grote, maar ook over kleine dingen. Bijvoorbeeld hoe laat u op wilt staan, hoe vaak u hulp krijgt bij het douchen, welke doelen u wilt bereiken, of uw familie ook hulp geeft en wat dan precies. Het zorgplan houdt rekening met uw wensen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven