Hoe gedraag je je als je respectvol samenwerkt?

Hoe gedraag je je als je respectvol samenwerkt?

Als je respectvol wilt zijn, probeer je dan in iemand anders te verplaatsen, en gedraag je op een manier waaruit blijkt dat je de ander serieus neemt….Probeer te voorkomen dat je de ander beledigt door iets onbeleefds of hardvochtigs te zeggen.

  1. Neem geen neerbuigende houding aan.
  2. Betuttel een ander niet.

Waar staan de letters van respect voor?

Respect betekent aanzien, eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van) iemand of iets vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden. Het woord betekent oorspronkelijk omzien naar, en vandaar rekening houden met.

Wat is respect voor jou?

– Een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn en als gelijke wordt behandeld. – Met anderen omgaan op een manier waarvan je ook zou willen hoe andere met jou omgaan. Maar respect is ook zo simpel als het accepteren van elkaar en het laten leven van anderen. …

Hoe toon je respect voor de zorgvrager?

Toon respect door mensen te bedanken. Zelfs als er geen directe aanleiding is om iemand te bedanken kan regelmatig je dankbaarheid tonen veel voor mensen betekenen. Stuur brieven, pleeg telefoontjes, en verstuur emails en sms’jes naar de mensen met wie het contact verwaterd is.

Hoe toon je respect?

Het betekent dat u de ander aanvaard:

  • In wie hij/zij is.
  • In de keuzes die hij/zij maakt.
  • In de behoeften die hij/zij heeft.
  • In de gevoelens die hij/zij toont maar ook in de grenzen die hij/zij stelt (respecteren grenzen)
  • In de normen en waarden die hij/zij heeft.
  • En inderdaad in de mening en opvattingen die hij/zij heeft.

Wat is respectloos gedrag?

Respectloos betekent zonder respect behandeld worden of de ander zonder respect behandelen. Dat kan op tal van manieren zoals: De ander onderuithalen of kleineren. De ander te schande maken of kwaad spreken over de ander.

Wat is respect betekent?

1res·pect (het; o) 1eerbied, ontzag: respect hebben voor iem.; uit respect voor uit eerbied voor; met alle respect inleiding op een opmerking die onaangenaam is voor iem. 2res·pect (tussenwerpsel) 1om uit te drukken dat je iem. respecteert: respect, Jeffrey!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven