Waar moeten je certificaten op je cv?

Waar moeten je certificaten op je cv?

Waar vermeld je cursussen en certificaten op je CV?

  1. Cursussen in een apart kopje. Wanneer je nog maar weinig relevante werkervaring hebt, is het verstandig om een gevolgde cursus in een apart kopje in je CV te zetten.
  2. Onder het kopje ‘Opleidingen’
  3. Onder het kopje ‘Werkervaring’

Wat mag er niet in een cv?

Je hoeft niets over je burgerlijke staat te vermelden op je cv. Veel mensen zetten hun burgerlijke staat op hun cv, omdat ze denken dat dat nu eenmaal zo hoort. Maar niets is minder waar. Je hoeft niet te zeggen of je getrouwd bent, samenwoont of single bent.

Hoe zet je EHBO op je cv?

Denk je dat jouw cursus je gaat helpen bij het solliciteren dan zet je hem op je cv. Je zorgt in ieder geval dat je naam van de cursus vermeldt en bij welk instituut je de cursus hebt gevolgd. Ook schrijf je in je cv of je een certificaat voor de cursus behaald hebt.

Hoe vermeld je nevenactiviteiten op je cv?

De nevenactiviteiten komen op je cv te staan onder een apart kopje en onder de kopjes van je werkervaring en opleiding. Je start net als bij de andere kopjes met de meest recente nevenfunctie. Daarbij vermeld je zowel de titel van de nevenfunctie als de activiteit als de periode, waarin je actief bent of bent geweest.

Hoe val je op in je cv?

Je cv moet een logisch carrièreverloop beschrijven “De lezer moet in staat zijn om het cv snel door te nemen en een goed overzicht te krijgen van de professionele en academische achtergrond van een kandidaat. Je scoort niet met een opvallend design, maar met een goede structuur en heldere inhoud.”

Hoe schrijf je propedeuse op je cv?

Heb je bijvoorbeeld je studie niet afgemaakt, maar wel je propedeuse behaald, dan kun je dit ook noemen in de toelichting. Niet afgeronde opleidingen zet je op je cv wanneer de opleiding wel relevant is voor de functie waarnaar je solliciteert of wanneer je anders een gat in je cv hebt.

Hoe zet je middelbare school op cv?

Opleidingen is een breed begrip, waarbij je beroepsopleiding of vervolgopleiding belangrijker is dan je basis- en middelbare school. Benoem je basis- of middelbare scholen alleen op het cv als dit je laatst genoten opleiding is.

Wat kun je op je cv zetten aan nevenactiviteiten?

Nevenactiviteiten zijn activiteiten die je naast je baan of studie uitvoert. Met behulp van nevenactiviteiten kun jij je verder ontwikkelen op een bepaald gebied en betrokken zijn bij iets wat je leuk of belangrijk vindt. Met nevenactiviteiten kun je ook meer werkervaring opdoen voor jouw ideale (bij)baan.

Waar zet je mantelzorg op je cv?

Vermeld de zorg in je cv! Je kreeg er dan misschien niet voor betaald, maar de mantelzorg is een echt beroep. Het vergt constante aandacht en toewijding, en je leert een hoop nieuwe vaardigheden. Je kunt niet verbergen dat je een tijd niet gewerkt hebt, dus leg je uit waarom dat was.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven