Hoe belangrijk is een cv?

Hoe belangrijk is een cv?

Jouw cv is je visitekaartje als je solliciteert bij een bedrijf. Vaak gaat je cv vergezeld van een sollicitatiebrief, maar het cv bepaalt de eerste indruk. Zorg dat je cv aansluit op de functie en laat relevante werkervaring en opleiding meer opvallen.

Hoe groot mag je cv zijn?

Hoe lang mag je cv zijn? Je cv mag langer dan twee pagina’s zijn als je veel werkervaring hebt of als je bijvoorbeeld al langere tijd in de IT werkt en daardoor veel computer- of programmeervaardigheden en (extra) cursussen kunt vermelden. Dan mag je cv gerust drie pagina’s zijn.

Wie ben ik cv?

Het persoonlijk profiel is een kort stukje tekst aan het begin van je cv. Het is een profielschets en een inleiding tot je cv waarin jij jezelf presenteert: het zegt iets over wie jij bent en wat voor werk je zoekt. Je plaatst deze korte samenvatting op je cv nà de persoonlijke gegevens en vóór je werkervaring.

Hoeveel A4 mag cv zijn?

Je hoeft je dus niet direct zorgen te maken wanneer je denkt dat je cv te lang is. Maar nogmaals: houd het kort en bondig, en niet meer dan twee A4’tjes. De ultieme handleiding voor het maken van je cv!

Waarom is de opmaak van je cv belangrijk?

De lay-out van je cv is belangrijker dan je in eerste instantie misschien denkt. Een netjes en professioneel opgemaakt cv zorgt voor een goede eerste indruk en nodigt uit tot lezen, waardoor je meer kans maakt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Zorg er daarom voor dat de lay-out van jouw cv klopt.

Hoeveel banen zet je op je cv?

Vermeld relevante en recente banen Probeer niet de nadruk te leggen op werkervaring, opleidingen of prestaties uit een heel ver verleden, tenzij je denkt dat het toegevoegde waarde heeft. Een cv van 2 A4-tjes is meestal lang genoeg, dus probeer het kort te houden.

Hoe ver ga je terug op je cv?

Ga niet te ver terug in de tijd Er is een generieke regel die zegt dat je niet verder dan 10 jaar terug in de tijd moet gaan. Bekijk zelf even of dit relevant is voor jouw situatie. Toon je meest recente werkervaring bovenaan. Onthoud dat je altijd begint met de meest relevante en meeste interessante werkervaring.

Wie ben ik als persoon voorbeeld?

Onderscheid in willen, kunnen en zijn. Ik maak altijd onderscheid in wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dat is niet geheel correct weet ik. Wat je wilt en wat je kunt, hoort ook bij wie je als mens bent.

Hoeveel woorden cv?

Ieder woord op je cv moet raak zijn. Dat is helemaal geen probleem. Omgekeerd komen we ook vaak tegen dat kandidaten met veel werkervaring moeite hebben om hun cv binnen 2 A4-tjes te houden. Of een heel klein lettertype gaan gebruiken.

Hoeveel banen op cv zetten?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven