Kan je opgelicht worden door telefoon op te nemen?

Kan je opgelicht worden door telefoon op te nemen?

Telefonische phishing is iemand die u onverwacht en ongevraagd belt om u op te lichten, of een vals sms-bericht op uw mobiele telefoon. Een oplichter kan u onverwacht bellen en zeggen dat hij of zij voor uw bank werkt, voor Microsoft, Apple of voor een andere bekende organisatie.

Hoe weet ik wie mij heeft gebeld?

Bijvoorbeeld door omgekeerd te zoeken via telefoonboek.nl. Deze zoekmachine voor telefoonnummers is je beste kans om te achterhalen wie je belt. Heb je resultaat? Dan zie je welk bedrijf of persoon je probeerde te bellen.

Kan je BSN nummer gehackt worden?

“Dit soort gevoelige privégegevens worden misbruikt voor identiteitsfraude, maar kunnen ook worden ingezet om een oplichtingstruc nog geloofwaardiger te maken. Als de persoon aan de telefoon jouw burgerservicenummer of IBAN weet, dan denk je misschien eerder: dit is iemand van de politie of de bank.”

Wat zijn spam telefoontjes?

Vervelend, die ongewenste telefoontjes van telemarketeers. Via het Bel-me-niet Register of Onderzoeksfilter kun je vaste of mobiele telefoonnummer(s) eenvoudig laten blokkeren voor oproepen van telemarketing- en onderzoeksbureaus. Bedrijven kunnen je dan niet meer ongevraagd bellen voor commerciële doeleinden.

Wat gebeurt er als je spam telefoon opneemt?

De oplichters bellen met een onbekend nummer uit het buitenland en hangen meteen op als de telefoon een keer over is gegaan. Het slachtoffer ziet vervolgens een gemiste oproep. Wanneer dit gebeurt, krijgt het slachtoffer een kiestoon of een bandje te horen om het gesprek zo lang mogelijk te laten duren.

Is het gevaarlijk om je telefoonnummer te geven?

Er gaat een nieuwe vorm van spam en oplichting rond op Facebook. Berichtjes waarin je vrienden vragen naar je telefoonnummer, kunnen vals zijn. In werkelijkheid kan het geven van je telefoonnummer veel geld kosten als je niet oppast. Als je je telefoonnummer hebt verstuurd, kan je sms’jes krijgen met de vraag om geld.

Hoe kan ik zien wie mij Anoniem belt?

Zo kunt u via de website telefoonboek.nl zoeken naar nummers en via de website wieheeftgebeld.nl kunnen mensen elkaar helpen bij het vinden van onbekende bellers.

Hoe kun je anoniem bellen?

Eenmalig anoniem bellen

  1. Open de bel-app van je mobiele telefoon.
  2. Ga naar het scherm waar je het telefoonnummer intoetst.
  3. Typ nu eerst ‘#31#’ in.
  4. Typ nu het telefoonnummer in dat je anoniem wilt bellen.
  5. Druk op ‘Bellen’.
  6. Je nummer wordt nu niet herkend!

Wie mag ik mijn BSN nummer geven?

Alle overheidsorganisaties mogen gebruik maken van uw burgerservicenummer (BSN). Andere organisaties mogen uw BSN gebruiken als dit in een wet staat.

Wat te doen tegen spam bellen?

Wat te doen tegen al die ongewenste telefoontjes?

  1. Installeer een nummerherkenningsapp.
  2. Schrijf je in voor het Bel-me-niet Register.
  3. Vraag het recht van verzet aan.
  4. Laat bij je provider nummers blokkeren.
  5. Blokkeer zelf een telefoonnummer.
  6. Meld een bedrijf (dat zich niet aan de regels houdt) bij de ConsuWijzer.

Wat doen met ongewenste telefoontjes?

Oproepen en berichten van onbekende nummers Blokkeer via uw gsm of de telecomaanbieder van uw vaste lijn het onbekende nummer: elke oproep van dat nummer zal dan automatisch worden geblokkeerd. Meld u aan op bovenvermelde website om oproepen met commerciële doeleinden te blokkeren. Verander uw nummer via uw aanbieder.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven