Wat te doen bij een schorsing?

Wat te doen bij een schorsing?

Daarom benoemen we hier de 4 belangrijkste tips bij een schorsing door de werkgever.

  1. Vraag om een schriftelijke bevestiging van de schorsing.
  2. Verklaar u bereid om uw werkzaamheden te hervatten.
  3. Teken niets tijdens of na de schorsing!
  4. Win direct na de schorsing juridisch advies in.

Wat gebeurt er na een schorsing?

Bij een schorsing of non-actiefstelling wordt je naar huis gestuurd en verbiedt je werkgever je om te komen werken voor een bepaalde periode. Maar let op, je bent (nog) niet ontslagen en je arbeidsovereenkomst loopt dus nog gewoon door. Alle arbeidsvoorwaarden, zoals salaris en opbouw verlof, blijven van kracht.

Wat moet ik doen als ik op non-actief wordt gezet?

Wanneer een werknemer een schorsing krijgt of op non-actief wordt gesteld, moet de werkgever hem gewoon zijn loon doorbetalen. Toch is het verstandig om na de schorsing of non-actief-stelling juridisch advies in te winnen. De werkgever zal bijvoorbeeld regelmatig alsnog op ontslag aansturen.

Kan ik op non-actief worden gezet?

Je werkgever kan je op non-actief stellen, bijvoorbeeld als je boventallig bent geworden bij een reorganisatie. Je krijgt nog wel betaald, maar er is geen werk meer voor je. Bij een non-actiefstelling hoeft dus het niet zo te zijn dat jij iets verkeerd gedaan hebt.

Hoe lang mag je een leerling schorsen?

Een school voor voortgezet onderwijs mag leerlingen maximaal 1 aaneengesloten week schorsen. Duurt de schorsing langer dan 1 dag? Dan moet het schoolbestuur ons op de hoogte brengen.

Kan je na non-actief weer aan het werk?

Als u op non-actief bent gesteld, kunt u bij de rechter een procedure starten met als doel weer aan het werk te gaan. De rechter is in dit geval een kantonrechter. De procedure kan een spoedprocedure (kort geding) en/of een uitgebreide procedure zijn. De zaak valt onder het burgerlijk recht (civiel recht).

Wat is het verschil tussen schorsen en non-actief?

De schorsing en non-actiefstelling kunnen ook een verschillend type maatregel zijn. Een schorsing is vaak een disciplinaire maatregel voor iemand de regels heeft overtreden of daarvan verdacht wordt. Een non-actiefstelling is neutraler en wordt in meer gevallen een ordemaatregel genoemd.

Kan je na non actief weer aan het werk?

Waarom wordt iemand op non actief gezet?

Schorsing / Non actief De reden voor de schorsing of het op non-actief stellen van de werknemer is meestal te vinden in een arbeidsconflict. Vaak is de werkgever van mening dat de werknemer zich dusdanig onacceptabel heeft gedragen dat hij (tijdelijk) niet meer welkom is op de werkvloer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven