Wat is de betekenis van de citaat?

Wat is de betekenis van de citaat?

Citeren. Plaats een citaat altijd tussen aanhalingstekens. Laat deze volgen door een verwijzing tussen haakjes (achternaam auteur(s), jaartal, paginanummers(s), of door de auteur(s) in de tekst te noemen.

Waarom gebruik je citaat in je scriptie?

Citaten gebruik je zo min mogelijk in je scriptie omdat ze de leesbaarheid van je scriptie niet bevorderen. De drie meest voorkomende redenen om toch een citaat te gebruiken zijn: 1. Een citaat gebruiken om een begrip te definiëren. Een citaat kan gebruikt worden als je een definitie van een begrip in je scriptie op wilt nemen. Voorbeeld

Hoe voorkom je een citaat tussen aanhalingstekens?

Plaats een citaat altijd tussen aanhalingstekens. Laat deze volgen door een verwijzing tussen haakjes (achternaam auteur (s), jaartal, paginanummers (s), of door de auteur (s) in de tekst te noemen.

Wat is de regels van citaten?

Er zijn verschillende regels voor citaten, afhankelijk van hoe lang het citaat is en hoe je het citaat overneemt. Vermeld bij een citaat altijd de achternaam van de auteur van de tekst en het jaartal waarin de tekst waaruit je citeert is gepubliceerd. Vermeld ook het paginanummer van de pagina waar je citaat staat

Hoe kun je een gedeelte van het citaat weglaten?

Wil je een gedeelte van de tekst in het citaat in weglaten, dan moet je rekening houden met de volgende regels: bij het inkorten van enkele woorden plaats je het beletselteken:… (3 puntjes ieder gescheiden door een spatie). bij het inkorten met een hele zin plaats je 4 puntjes, ieder gescheiden door een spatie.

https://www.youtube.com/watch?v=hXm4mpRGV1Q

Wat doe je met citeren?

Er zijn duidelijke regels opgesteld voor citeren volgens het APA-format. Zo mag je geen wijzigingen aanbrengen in de tekst, dient de bronvermelding buiten de aanhalingstekens maar binnen de punt te staan en dien je het paginanummer te vermelden (behalve bij een citaat van een website). Correct citeren doe je dus zo:

Is een website of blog citeren?

Een website of blog citeren. Een website zonder auteur citeren. Een online boek citeren. Een forumwebsite citeren. Overige secties weergeven… Secties verbergen… Gerelateerde artikelen. Bronnen. Als je een gewone webpagina, een blog, een boek dat niet in fysieke vorm verschenen is of een forumbericht in APA-stijl wilt citeren,

Wat is het citeren van een boek of artikel?

Het citeren van een kort gedeelte van een boek of artikel is geen inbreuk op het auteursrecht. Essentieel is dat de bron en de maker van het werk worden vermeld, niet meer wordt geciteerd dan strikt nodig voor het doel, en dat het citaat getrouw is (liefst letterlijk).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven