Is lekkere een bijvoeglijk naamwoord?
Eigenschappen van een bijvoeglijk naamwoord Een bijvoeglijk naamwoord kan vaak trappen van vergelijking vormen: mooi- mooier- mooist, lief- liever- liefst, lekker- lekkerder- lekkerst, goed- beter- best.
Is lief een bijvoeglijk naamwoord?
Wat is een bijvoeglijk naamwoord? Een bijvoeglijk naamwoord zegt iets over een zelfstandig naamwoord. Het geeft een eigenschap, kenmerk of toestand aan van een zelfstandig naamwoord. Lief is de eigenschap van moeder.
Hoe schrijf je het bijvoeglijk naamwoord als het niet stoffelijk is en als het met lidwoord een voor een het woord staat?
Een bijvoeglijk naamwoord wordt in principe verbogen als het voor een de-woord staat. Het maakt daarbij niet uit of het lidwoord de, het lidwoord een of een ander woord eraan voorafgaat; ook als er géén lidwoord bij staat, wordt het bijvoeglijk naamwoord verbogen.
Wat is een argumentatie?
Het werkwoord beargumenteren betekent ‘argumenten aanvoeren voor’. Het is een overgankelijk werkwoord. Dat betekent dat het een lijdend voorwerp bij zich krijgt. Het lijdend voorwerp is dan dat wat men wil verdedigen.
Is lekker een zelfstandig naamwoord?
smakelijk; lekker; verlokkend; aanlokkelijk; aangenaam; prettig; fijn; heerlijk; reuzelekker; kostelijk; verrukkelijk; zalig; hemels; overheerlijk.
Wat is een bijvoeglijk naamwoord groep 6?
Bijvoeglijke naamwoorden zijn woorden die iets vertellen over het zelfstandig naamwoord. Bijvoorbeeld: De rode bal. Rode vertelt iets over de bal, dus is een bijvoeglijk naamwoord.
Hoe noem je een bijvoeglijk naamwoord dat zegt waarvan iets is gemaakt?
Het bijvoeglijk naamwoord, ook wel ‘adjectief’, zegt iets over een zelfstandig naamwoord. Deze woordsoort geeft een kenmerk, eigenschap of toestand aan. Het staat vaak direct voor het zelfstandig naamwoord waar het bij hoort.
Wat is het stoffelijk bijvoeglijk naamwoord van lood?
de katoenen jurk (jurk van katoen) de loden pijp (pijp van lood) de emaillen pan (pan van email, geëmailleerde pan) het wollen tapijt (tapijt van wol)
Hoe werkt een Argumentatieschema?
Bij onderschikkende argumentatie ondersteunt het ene argument de andere. Argument 2 geeft een onderbouwing voor argument 1; het legt uit waarom argument 1 klopt. Tussen standpunt 1 en 2 kan je dan vaak het woordje ‘want’ of ‘omdat’ plaatsen. Kijk maar eens naar het voorbeeld hieronder!