Wat is de beste leeftijd om een hond te laten dekken?

Wat is de beste leeftijd om een hond te laten dekken?

Een teef mag niet worden gedekt vóór de dag waarop zij de leeftijd van 16 maanden heeft bereikt. Een teef, waaruit niet eerder pups zijn geboren, mag niet worden gedekt na de dag waarop zij de leeftijd van 72 maanden heeft bereikt.

Welke leeftijd eerste nestje hond?

Een teef wordt 1 à 2 keer per jaar loops, de eerste keer zal plaatsvinden tussen de 8-12 maanden (kan afhankelijk van het ras verder uiteenlopen). Vanaf de derde keer is het verantwoord om te gaan voor een nestje, de hond dient op zijn minst volwassen te zijn, ofwel 1,5 jaar (het liefst >2 jaar).

Kunnen broer en zus honden paren?

Ja, dieren paren met hun ouders, broers en zussen en nakomelingen. Hogere dieren zoals leeuwen paren met hun ouders, broers en zussen en nakomelingen. Dat is zeldzaam, maar ze doen het als ze geen betere keuze hebben. HET IS INTERESSANT: Zijn schillen van citrusvruchten giftig voor honden?

Hoeveel honden mag je fokken?

Een hond krijgt in een aaneengesloten periode van 12 maanden maximaal 1 nest. Een kat krijgt in een aangesloten periode van 12 maanden maximaal 2 nesten.

Hoe oud moet een Dekreu zijn?

Allereerst moet de reu in bezit zijn van een officiële FCI-stamboom en twee normaal ingedaalde testikels hebben. Voordat hij mag dekken moet aan álle voorwaarden van het VFR voldaan zijn en moet hij de minimale leeftijd van 15 maanden bereikt hebben.

Hoeveel dagen na loopsheid dekken?

Meestal is een teef dekrijp op de dertiende dag van de loopsheid, maar er zijn grote individuele verschillen. In de praktijk zien we teven die op de 9e dag al vruchtbaar zijn, maar uitschieters naar de 18e dag zijn ook geen uitzondering.

Wat kosten enten en chippen pup?

Consult

Standaard Consult € 29.00
12 weken enting (inclusief consult) € 38.00
Vaccinatie pup/kitten
nestvaccinatie(minimaal 4 dieren,per dier, inclusief consult) € 27.50
nest chippen (minimaal 4 dieren, per dier) € 25.00

Wat heb je nodig als je een nest puppies krijgt?

Voor de pupjes heb je minimaal nodig;

  • een werpkist.
  • een warmtelamp.
  • (steriele) doeken.
  • vetbedden (soort van synthetische schapenvacht)
  • een warmwaterkruik.
  • een kraampakket.
  • een thermometer.
  • een arterieklem.

Wat is inteelt bij de honden?

Men gaat er van uit dat inteelt een paring is van twee honden die nauwer met elkaar verwant zijn de gemiddelde dieren binnen een ras. Paringen van vader/dochter, moeder/zoon, halfbroer/halfzuster of grootvader/kleindochter vallen onder het begrip inteelt. Paringen met minder verwante dieren worden gezien als lijnteelt.

Wat is Lijnteelt?

wanneer verwante dieren met elkaar gepaard worden, bv halfbroer x halfzus.

Hoeveel pups mag je belastingvrij fokken?

Het Besluit houders van dieren Ook geldt een maximum aantal nestjes binnen een bepaalde periode. Voor honden is dat 1 nestje per 12 maanden. Katten mogen per 12 maanden 2 nestjes werpen en maximaal 3 in een periode van 24 maanden.

Hoeveel honden mag je hobbymatig houden?

Honden: 5 honden met maximaal 4 nesten pups per jaar. Honden: 10 honden en maximaal 4 nesten pups per jaar tot leeftijd van 2 maanden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven